Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:24 19 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Poliția Română - Acțiune a polițiștilor de la autostrăzi

ro

05 Jul, 2023 15:01 735 Marime text
Nr. 726 din 4 iulie 2023
 
 
VERIFICĂRI ALE POLIȚIȘTILOR DE LA AUTOSTRĂZI, PENTRU SIGURANȚA TRAFICULUI
 
În perioada 26 iunie – 2 iulie a.c., polițiștii Brigăzii Autostrăzi au acționat pentru prevenirea evenimentelor rutiere și asigurarea fluenței traficului, iar, în urma neregulilor constatate, au aplicat 1.479 de sancțiuni contravenționale.
 
Astfel, au fost aplicate 241 de sancțiuni contravenționale persoanelor care au depășit limita legală de viteză și 185 celor care nu foloseau centura de siguranță.
 
De asemenea, au fost aplicate 30 de sancțiuni pentru defecțiuni tehnice, 20 pentru lipsa Inspecției Tehnice Periodice și 310 pentru nerespectarea O.G. nr. 37/2007, privind stabilirea cadrului de aplicare a regulilor privind perioadele de conducere, pauzele și perioadele de odihnă ale conducătorilor auto și utilizarea aparatelor de înregistrare a activității acestora.
 
Totodată, au fost aplicate 10 sancțiuni contravenționale pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice, 26 pentru staționarea pe banda de urgență și 15 pentru depășire neregulamentară.
 
Ca măsuri complementare, polițiștii de la autostrăzi au reținut 117 permise de conducere, dintre care 52 pentru viteză, și au retras 56 de certificate de înmatriculare, fiind constatate 12 infracțiuni.
 
Exemple:
 
1. La data de 2 iulie a.c., polițiștii din cadrul Biroului de Poliție Autostrada A1 București - Râmnicu-Vâlcea au depistat în trafic  un bărbat care ar fi condus autoturismul sub influența băuturilor alcoolice.
 
Astfel, în urma testării cu aparatul etilotest, rezultatul a fost de 0,41 mg/l alcool pur în aerul expirat.
 
În cauză, a fost întocmit dosar penal conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.
 
 
2. La data de 30 iunie a.c., polițiștii din cadrul Biroului de Poliție Autostrada A1 Râmnicu Vâlcea-Deva au depistat, în zona km 369, o autoutilitara care tracta o semiremorcă, iar, în urma controlului efectuat, a reieșit că operatorul de transport ar fi permis ansamblului rutier să efectueze transport rutier de mărfuri contracost fără să aibă verificarea tahograf valabilă.
 
În cauză, au fost dispuse măsurile legale.
 
 
3. La data de 2 iulie a.c., polițiștii  din cadrul Biroului de Poliție Autostrada A2 s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că un bărbat ar fi condus un autoturism sub influența substanțelor psihoactive.
 
Astfel, în urma testării acestuia cu apartul Drugtest, rezultatul a fost pozitiv pentru consumul de THC-5 (canabis).
 
Acesta a fost condus la spital, unde i-au fost prelevate mostre bilogice, iar în cauză a fost întocmit dosar penal pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii