Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:08 30 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Poliția Municipiului București - Operațiuni cu produse psihoactive, cea în cauză a fost încarcerată

ro

13 Sep, 2023 11:58 519 Marime text
Nr. 168 din 13.09.2023
 
ACȚIUNI ÎN SISTEM INTEGRAT ÎN ZONA CENTRALĂ A CAPITALEI
 
În perioada 1 august – 12 septembrie 2023, polițiști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Sectoarele 2 - 4 Poliție,  în colaborare cu Serviciul de Poliție Canină, Direcția Generală de Jandarmi a Municipiului București și Direcția Generală de Poliție Locală - Sector 3, au acționat, în sistem integrat, pentru asigurarea unui climat optim de siguranță publică, în vederea prevenirii și combaterii faptelor antisociale, precum și a combaterii traficului și consumului ilicit de droguri.
 
În perioada de referință, au fost organizate peste 40 de acțiuni, fiind desfășurate activități pe raza mai multor străzi din zona centrală a Capitalei, pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale comise în segmentul stradal, pentru reducerea riscului de victimizare în rândul cetățenilor, precum și pentru identificarea persoanelor pretabile la săvârșirea de infracțiuni contra patrimoniului.
 
În urma acțiunilor întreprinse, polițiștii Sectoarelor 2, 3 și 4 Poliție au legitimat și verificat peste 2.500 de persoane, 61 fiind conduse la sediul subunităților în vederea verificărilor suplimentare.
 
De asemenea, au fost aplicate peste 500 sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 200.000 de  lei, pentru încălcarea normelor de conviețuire socială.
 
Totodată, au fost constatate 144 de infracțiuni, pentru deținere de substanțe interzise de lege, toate cele 144 de persoane care au fost depistate dețineau asupra lor substanțe susceptibile a avea efect psihoactiv, 94 dintre ele fiind depistate de polițiștii Secțiilor 6 - 9 Poliție. Alte două persoane, depistate de polițiștii Secției 8 și ai Serviciului de Poliție pentru Centrul Vechi, sunt cercetate pentru port fără  drept de obiecte periculoase, una dintre ele aflându-se, la momentul depistării, într-un loc special amenajat pentru distracție și agrement.
 
Exemple relevante:
 
         • La data de 9 august 2023, în jurul orei 20.00,  polițiștii Secției 6 Poliție au depistat, pe o stradă din Sectorul 3, un bărbat, în vârstă de 34 de ani, având asupra lui 122 de plicuri din material plastic, transparente, autosigilante tip zip-lock, ce conțineau o substanță de culoare albă, pulverulentă și un pliculeț din material plastic, transparent, cu o materie vegetală, existând suspiciunea că în interiorul acestora ar fi substanțe ce au efect psihoactiv.
 
         • La data de 12 august 2023, în jurul orei 20.00, același bărbat a fost depistat, pe o altă stradă din Sectorul 3, tot de polițiștii Secției 6, având asupra sa 25 de plicuri din material plastic autosigilante tip zip-lock, în interior existând o substanță de culoare albă pulverulentă, susceptibilă de a avea efect psihoactiv.
 
        • La data de 15 august 2023, în jurul orei 15.30, pe o stradă din Sectorul 2, în apropierea unui parc, polițiști din cadrul Secției 8 Poliție au depistat un bărbat, de 39 de ani, având asupra lui 11 plicuri transparente autosigilante, din material plastic ce conțineau un praf alb, existând suspiciunea că ar fi substanțe interzise de lege.
 
Toate substanțele găsite asupra persoanelor au fost ridicate de polițiști, cazurile fiind preluate de către Brigada de Combatere a Criminalității Organizate.
 
De asemenea, în perioada precizată, polițiștii Secției 10 Poliție și ai Serviciului Poliției pentru Centrul Vechi au depistat mai multe persoane asupra cărora au fost găsite și ridicate 292 de pliculețe, exitând suspiciunea că în interiorul acestora se aflau droguri.
 
Exemple relevante:
 
          •  La data de 16 august 2023, în jurul orei 05.00, a fost depistat, într-un parc din Sectorul 3, un bărbat, de 36 de ani, având asupra lui 40 de pliculețe ce conțineau o substanță albă pulverulentă, susceptibilă de a avea efect psihoactiv.
 
 
          •  La data de  24 august 2023, în jurul orei 23.30, pe o stradă din același sector, a fost depistată o femeie, în vârstă de 43 de ani, având asupra ei  86 de pliculețe din plastic transparent,  ce conțineau o substanță suceptibilă a fi substanță interzisă de lege.
 
           • Câteva zile mai târziu, la 27 august 2023, în jurul orei 05.30, polițiștii au depistat, pe o stradă din Sectorul 3, un bărbat, în vârstă de  45 de ani, având asupra lui 50 de plicuri transparente din plastic,  ce conțineau o substanță susceptibilă de a avea efect psihoactiv.
 
 
Totodată, în urma activităților efectuate de către polițiști din cadrul Sectorului 4 Poliție au fost depistate mai multe persoane bănuite că ar deține și comercializa substanțe interzise de lege.
 
Exemple relevante:
 
       • La data de 22 septembrie 2023, în jurul orei 22.30, pe o stradă din Sectorul 4, a fost depistat un bărbat, de 36 de ani, având asupra lui 13 pliculețe ce conțineau o substanță albă pulverulentă, susceptibilă de a avea efect psihoactiv.
 
       •  Ulterior, la scurt timp, tot pe o stradă din sectorul menționat, a fost depistată o femeie, în vârstă de 25 de ani, având asupra ei 17 pliculețe, ce conțineau o substanță albă pulverulentă, susceptibilă  a fi substanță interzisă de lege.
 
De asemenea, în urma verificărilor, s-a stabilit că femeia figura urmărită din data de 19 iunie 2023, pe numele acesteia fiind emis un mandat de arestare preventivă, pentru 30 de zile, de către Tribunalul București, pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire de grup infracțional organizat și efectuare, fără drept, de operațiuni cu produse psihoactive. Cea în cauză a fost încarcerată.
 
Și în aceste situații, substanțele găsite asupra persoanelor au fost ridicate de către polițiști, cazurile fiind preluate de Brigada de Combatere a Criminalității Organizate.
 
De asemenea, întrucât existau date și indicii că  în două mobile dezafectate, situate la o adresă din Sectorul 2, se refugiază persoane care consumă și vând substanțe interzise de lege, iar prin comportamentul manifestat în urma consumului, acestea au devenit un real pericol pentru siguranța cetățenilor,  polițiștii Secțiilor 6 - 9 Poliție au desfășurat activități pentru depistarea, legitimarea, identificarea și controlul corporal și al bagajelor tuturor persoanelor care pătrund sau ies din cele două imobile.
 
Astfel, prin acțiunile întreprinse,  au fost evacuate toate persoanele,  iar zona în care erau situate cele două clădiri a fost asigurată și securizată.
 
Structurile Ministerului Afacerilor Interne acționează permanent pentru prevenirea și combaterea oricăror evenimente care pot afecta liniștea comunității, fiind pregătite să intervină atunci când situația o impune.
 
Acțiunile în sistem integrat, pentru prevenirea și combaterea acestor fapte, vor continua și în perioada următoare.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii