Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:34 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Poliția Municipiului București - Infracțiuni de furt calificat, prejudiciul fiind de aproximativ 220.000 de lei

ro

14 Mar, 2024 09:16 388 Marime text
                                                                                                           Nr. 72 din 14 martie 2024
 
DOI BĂRBAȚI BĂNUIȚI DE SĂVÂRȘIREA MAI MULTOR INFRACȚIUNI DE FURT - PRINȘI ÎN FLAGRANT DE  POLIȚIȘTII CAPITALEI
 
La data de 12 martie 2024, poliţiştii Direcției Generale de Poliţie a Municipiului București – Secția 19 Poliție au prins în flagrant și, ulterior, au reținut doi bărbați, ambii în vârstă de 56 de ani, față de care sunt efectuate cercetări într-un dosar penal privind săvârșirea mai multor infracțiuni de furt calificat, prejudiciul fiind de aproximativ 220.000 de lei.
 
În fapt, în cursul lunii februarie 2024, la nivelul Secției 19 Poliție au fost înregistrate plângerile a trei persoane cu privire la furtul mai multor bunuri de valoare, din interiorul unor imobile, situate în Sectorul 5.
 
Cercetările și investigațiile desfășurate au condus către doi bărbați, ambii în vârstă de 56 de ani, bănuiți de comiterea faptelor, în sarcina acestora fiind reținută următoarea activitate infracțională:
 
- în cursul serii de 18 februarie 2024, în jurul orei 20.00, dar și câteva ore mai târziu, în baza unei înțelegeri prealabile, cei doi ar fi pătruns, în două rânduri, în interiorul unei locuințe din Sectorul 5, de unde ar fi sustras butelii de aragaz, un arzător de mână din alamă, aparate de sudură, o mașină de tăiat faianță electrică, prelungitoare, mânere de uși din alamă, mașini de șlefuit, diferite chei și surubelnițe, precum și alte scule electrice și mecanice, prejudiciul fiind estimat la 7.000 de lei.
 
- la data de 24 februarie 2024, în jurul orei 20.30, bărbații ar fi pătruns într-o altă locuință din sectorul menționat, de unde ar fi sustras acumulatori auto, baterii pentru sistemul de securitate ventilatoare, trei colaci cablu, cabluri electrice și scule, bunuri în valoare de aproximativ 10.000 de lei.
 
- în aceeași zi, în jurul orei 21.00, bănuiții ar fi escaladat gardului unui  imobil, situat în același sector, apoi ar fi pătruns în interiorul locuinței, de unde ar fi sustras  obiecte din inox și cupru, precum și toate cablurile de alimentare ale tuturor aparatelor electrocasnice din locuință, prejudiciul fiind estimat la 5.000 de lei.
 
Din cercetări, s-a mai stabilit că, unul dintre bărbați ar fi valorificat bunurile sustrase din locuințele de mai sus, la un centru de colectare, o parte dintre acestea fiind recuperate și predate persoanelor vătămate.
 
În cauză, au fost demarate activități specifice pentru depistarea celor doi, iar în cursul zilei de 12 martie 2024, aceștia au fost prinși în flagrant, în jurul orei 17.00, la scurt timp după ce au pătruns fără drept, într-un alt imobil din Sectorul 5, de unde au sustras două plase ce conțineau materiale neferoase (cupru), ce proveneau de la cablurile de iluminat din pereții imobilului.
 
Bănuiții au fost imobilizați și conduși la audieri, iar în baza probatoriului administrat, cei în cauză au fost reținuți pentru 24 de ore, ulterior, față de aceștia fiind dispusă măsura arestului preventiv, pentru 30 de zile.
 
Acțiunea a beneficiat de sprijinul Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.
 
Cercetările sunt continuate de către Secția 19 Poliție,  sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5, sub aspectul săvârșirii mai multor infracțiuni de furt calificat.
 
Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii