Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:10 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Poliția Municipiului București - În baza planului Blocada s-a acționat pentru prevenirea și combaterea traficului și consumului ilicit de droguri

ro

19 Feb, 2024 13:29 332 Marime text
Nr. 43 din 19 februarie 2024
 
ACȚIUNI ALE POLIȚIȘTILOR CAPITALEI
PENTRU ASIGURAREA UNUI CLIMAT DE ORDINE ȘI SIGURANȚĂ PUBLICĂ
 
În  baza planului Blocada, la data de 17 februarie 2024, poliţiştii Direcției Generale de Poliţie a Municipiului București au acționat pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale, precum și pentru prevenirea și combaterea traficului și consumului ilicit de droguri.
 
În acest context, polițiștii Capitalei au acționat pe raza Sectoarelor 2 - 6, iar în urma activităților desfășurate, au fost depistate mai multe persoane, având asupra lor substanțe interzise de lege, după cum urmează:
 
 -  Polițiști din cadrul Secției 8 Poliție - Poliția Sectorului 2 au depistat, în jurul orei 17.00, pe o stradă, o femeie, în vârstă de 33 de ani, iar în urma controlului corporal efectuat, asupra ei au fost găsite 20 de pliculețe transparente ce conțineau o pulbere albă, susceptibilă de a avea efect psihoactiv.
 
De asemenea, polițiștii Secției 11 Poliție  - Poliția Sectorului 3 au depistat, la aceeași dată, pe o stradă din sectorul menționat, un bărbat, în vârstă de 44 de ani, având asupra lui un pliculeț transparent ce conținea o substanță pulverulentă albă, susceptibilă de a avea efect psihoactiv.
 
În perioada de referință, polițiști din cadrul Secțiilor 14, 16 și 26 Poliție - Poliția Sectorului 4 au depistat, pe străzi diferite, trei tineri, cu vârste cuprinse între 17, respectiv 22 de ani, având asupra lor substanțe interzise de lege. Primul tânăr, depistat în jurul orei 15.30, de către polițiștii Secției 16,  avea asupra lui un pliculeț din plastic ce conținea un recipient alb, care emana un miros puternic înțepător.
 
În jurul orei 18.00, în timp ce se afla pe o stradă din același sector, cel de-al doilea tânăr, în vârstă de 20 de ani, ar fi aruncat, în proximitate, la vederea polițiștilor Secției 26 Poliție, o folie de plastic în care se afla aproximativ 1 gram materie vegetală, susceptibilă de a avea efect psihoactiv.
 
Asupra tânărului de  22 de ani, depistat de către polițiști din cadrul Secției 14 Poliție, în jurul orei 20.30,  au fost găsite 10 plicuri transparente, ce conțineau o substanță albă pulverulentă și două pastile, toate acestea fiind substanțe susceptibile de a avea efect psihoactiv.
 
 
Activitățile au fost continuate și de către polițiști din cadrul Secției 24 Poliție  - Poliția  Sectorului 5 Poliție, care au depistat, în jurul orei 17.30, un tânăr, în vârstă de 31 de ani, iar în urma controlului corporal efectuat, asupra acestuia au fost găsite 2 comprimate  inscripționate, existând suspiciunea că ar fi substanțe interzise de lege.
 
Ulterior, polițiști din cadrul Secției 21 Poliție - Poliția Sectorului 6 au depistat, în jurul orei 23.30, un bărbat, în vârstă de 39 de ani, care avea asupra lui  un plic din plastic, ce conținea o substanță galben-verzuie, susceptibilă de a avea efect psihoactiv. Bărbatul era ocupant într-un autoturism oprit în trafic, întrucât comportamentul persoanelor din interior le-a atras atenția polițiștilor.
 
Cu privire la substanțele găsite asupra persoanelor legitimate și verificate în perioada precizată, acestea au fost ridicate și sigilate de către polițiști.
 
Toate cazurile au fost preluate de către Brigada de Combatere a Criminalității Organizate București.
 
Structurile Ministerului de Interne acționează permanent pentru prevenirea și combaterea oricăror evenimente care pot afecta liniștea comunității, fiind pregătite să intervină atunci când situația o impune.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii