Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:29 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Poliția Municipiului București - Dosar penal de tâlhărie calificată

ro

22 Mar, 2024 13:39 325 Marime text
Nr. 90 din  22martie 2024
 
 
 
REȚINUT DE POLIȚIȘTII CAPITALEI PENTRU TÂLHĂRIE CALIFICATĂ
 
La data de 21 martie 2024, polițiști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Secția 8 Polție  au reținut un bărbat, în vârstă de 36 de ani, față de care sunt efectuate cercetări într-un dosar penal de tâlhărie calificată.
 
În fapt, la data de 15 martie 2024, Secția 8 Poliție a fost sesizată, prin sistem 112, de către o femeie, în vârstă de 80 de ani, cu privire la faptul că, în aceeași zi, ar fi fost victima unei infracțiuni de tâlhărie.
 
În urma cercetărilor și investigațiilor efectuate, s-a conturat ipoteza conform căreia, bănuit de comiterea faptei este un bărbat, în vârstă de 36 de ani, cunoscut cu preocupări de natură infracțională.
 
Astfel, în sarcina acestuia s-a reținut că, la data de 15 martie 2024, în jurul orei 22.00, bărbatul ar fi urmărit victima până la domiciliul ei, iar în momentul în care aceasta se afla în curtea  imobilului, ar fi deposedat-o, prin smulgere, de geanta ce conținea telefonul mobil, un portofel cu documente personale și 300 de lei. Ulterior, acesta ar fi fugit într-o direcție necunoscută.
 
În cursul zilei de 21 martie 2024, bărbatul a fost depistat și condus la audieri.
 
În baza probatoriului administrat, cel în cauză a fost reținut pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat magistraților cu propunere legală.
 
Cercetările sunt continuate de către polițiști din cadrul Secției 8 Poliție, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tâlhărie calificată.
 
Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii