Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:01 30 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Poliția Municipiului București - Dosar penal de înșelăciune, prejudiciul fiind de 10.000 de lei

ro

02 Apr, 2024 14:26 328 Marime text
                                                                                                            Nr. 101 din 2 aprilie 2024
 
REȚINUȚI DE  POLIŢIŞTII CAPITALEI PENTRU  ÎNŞELĂCIUNE
 
La data de 1 aprilie 2024, poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Secţia 25 Poliție au reținut doi bărbați, ambii în vârstă de 45 de ani, față de care sunt efectuate cercetări într-un dosar penal de înșelăciune, prejudiciul fiind de 10.000 de lei.
 
Cercetările au fost declanșate la data de 25 ianuarie 2024, când Secția 25 Poliție a fost sesizată de către un bărbat, în vârstă de 90 de ani, cu privire la faptul că ar fi fost victima unei infracțiuni de înșelăciune.
 
Astfel, din investigațiile efectuate, s-a conturat ipoteza conform căreia bănuit de comiterea faptei ar fi un bărbat, în vârstă de 45 de ani, în sarcina acestuia fiind stabilită următoarea activitate infracțională:
 
- la data de 25 ianuarie 2024, în jurul orei 12.00,  în timp ce se afla în parcarea din fața  unui bloc din Sectorul 6, ar fi abordat persoana vătămată, după care, profitând de vârsta înaintată a acesteia, ar fi indus-o în eroare, prin prezentarea spre vânzare a mai multor bijuterii din metal galben, despre care ar fi susținut că sunt din aur, determinând victima să le achiziționeze contra sumei de 10.000 lei. Ulterior, s-a stabilit că bijuteriile erau dintr-un metal comun.
 
De asemenea, în urma extinderii cercetărilor, s-a stabilit că la comiterea faptei ar mai fi participat un alt bărbat, de aceeași vârstă, respectiv 45 de ani.
 
La data de 1 aprilie 2024, cei doi bărbati au fost depistați și conduși la audieri.
 
În  baza probatoriului administrat, față de cei în cauză a fost dispusă măsura reţinerii, pentru 24 de ore, ulterior procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 6 formulând în cauză propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.
 
Cercetările sunt continuate de către polițiști din cadrul Secţiei 25 Poliție, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 6, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înșelăciune.
 
Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este un procedeu al procesului penal reglementat de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii