Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:08 06 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Poliția Municipiului București - Cantitatea de articole pirotehnice a fost sigilată și ridicată de către polițiști

ro

14 Dec, 2023 14:06 434 Marime text
Nr. 256 din 14 decembrie  2023
 
PESTE 300 DE KG DE ARTICOLE PIROTEHNICE INDISPONIBILIZATE DE POLIȚIȘTII CAPITALEI
 
În această dimineață, 14 decembrie 2023, polițiștii Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Serviciul Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, cu sprijinul polițiștilor Secției 7, au pus în executare trei mandate de percheziție domiciliară, în Municipiul București și județul Călărași, într-un dosar penal privind operațiuni cu articole pirotehnice, efectuate fără drept.
 
Din datele și probele administrate în cauză, a rezultat presupunerea rezonabilă că mai multe persoane ar comercializa în mediul online cantități însemnate de articole pirotehnice.
 
Astfel, în vederea probării activității infracționale a bănuiților, în această dimineață, au fost puse în executare trei mandate de percheziție, fiind identificate 350 de kg de articole din categoriile celor interzise la deținere și comercializare, de către persoane neautorizate.
 
Cantitatea de articole pirotehnice a fost sigilată și ridicată de către polițiști. 
 
Cercetările sunt continuate de polițiști din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de producerea, experimentarea, prelucrarea, deţinerea, transportul, folosirea sau orice altă operaţiune cu materii explozive, efectuată fără drept.
 
Acțiunea a beneficiat de sprijinul Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General  al Poliției Române.
 
Facem precizarea că efectuarea percheziţiei domiciliare este o etapă în cadrul procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, ce are drept scop administrarea probatoriului necesar soluţionării cauzei, care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii