Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:12 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Poliția Municipiului București - Bărbații au fost imobilizați și conduși la audieri

ro

26 Feb, 2024 13:07 360 Marime text
                                                                                                            Nr. 52 din 26 februarie 2024
 
PRINȘI ÎN FLAGRANT DE POLIȚIȘTII CAPITALEI,
IMEDIAT DUPĂ CE AR FI SĂVÂRȘIT UN FURT
 
La data de 24 februarie 2024, poliţiştii Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Secția 18 Poliție  au prins în flagrant și, ulterior, au reținut doi bărbați, în vârstă de 32, respectiv 37 de ani, față de care sunt efectuate cercetări într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunilor de furt calificat și complicitate la furt calificat.
 
La data menționată, polițiști din cadrul Secției 18 Poliție, fiind în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au prins în flagrant, în jurul orei 23.45, doi bărbați, în vârstă de 32, respectiv 37 de ani, imediat după ce au pătruns într-o organizare de șantier amplasată pe o stradă din Sectorul 5, de unde au sustras 40 de litri de combustibil, din rezervorul unui autovehicul.
 
Bărbații au fost imobilizați și conduși la audieri,  iar în urma extinderii cercetărilor, s-a stabilit că aceștia ar mai fi comis o infracțiune, constând în aceea că, în cursul nopții de 26/27 ianuarie 2024, bărbatul de 32 de ani, cu sprijinul celuilalt bănuit, ar fi pătruns în curtea unui complex comercial din Sectorul 5, apoi, prin forțarea sistemului de asigurare al ușii de acces, în depozitul societății, iar din incinta unui atelier de producție de materiale publicitare, ar fi sustras mai multe scule electrice, prejudiciul fiind evaluat la 5.000 de lei.
 
De asemenea, bănuiții ar mai fi sustras și o scară metalică din aluminiu, care aparținea societății ce reprezenta complexul respectiv.
 
În baza probatoriului administrat, cei în cauză au fost reținuți pentru 24 de ore, față de aceștia fiind dispusă, ulterior, măsura arestului preventiv pentru 30 de zile.
 
Acțiunea a beneficiat de sprijinul Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.
 
Cercetările sunt continuate de către Secția 18 Poliție, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt calificat și complicitate la furt calificat.
 
Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii