Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:30 26 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Peste 800 de angajati ai Ministerului Afacerilor Interne vor actiona pentru prevenirea si combaterea faptelor antisociale pe litoralul Marii Negre

ro

29 Jun, 2014 14:41 1438 Marime text
Din dispoziția domnului viceprim-ministru pentru securitate naţională, ministrul afacerilor interne, Gabriel Oprea, peste 800 de angajați ai Ministerului Afacerilor Interne vor acționa pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale pe litoralul Mării Negre, în cadrul operaţiunii ”Litoral 2014”.
 

În aplicarea acestui ordin, 400 de polițiști, 300 de  jandarmi, 100 de pompieri și polițiști de frontieră se vor afla, zilnic, în misiune, până la sfârșitul sezonului estival.
 
Totodată, de la 1 iulie a.c., în sprijinul forțelor Ministerului Afacerilor Interne din județul Constanța vor fi detașați lunar, de la alte structuri teritoriale, câte 33 de polițiști pentru lunile iulie și august. În funcție de evoluția situației operative, dispozitivul de menținere a ordinii și siguranței publice poate fi suplimentat.
 
***
 
Prin prezența în teren a efectivelor suplimentare  de poliţişti, jandarmi şi poliţişti de frontieră, Ministerul Afacerilor Interne îşi propune să asigure tuturor celor aflați pe litoral un climat de siguranţă publică ridicat.
 
În Delta Dunării şi la Marea Neagră, Poliţia de Frontieră Română va acorda atenţie deosebită controlului navelor şi al ambarcaţiunilor, căutării şi salvării vieţilor omeneşti pe mare (misiuni de tip "search and rescue"), protecţiei obiectivelor aflate în zona de competenţă, respectării normelor privind ordinea şi siguranţa navigaţiei în zona de competenţă etc.
 
De asemenea, poliţiştii rutieri vor asigura monitorizarea şi fluidizarea traficului rutier, aceştia urmând să organizeze şi să desfăşoare acţiuni preventive pentru combaterea conducerii autovehiculelor cu viteză excesivă pe drumurile ce asigură accesul turiştilor către şi dinspre litoral.
 
În funcţie de evoluţia situaţiei operative, poliţiştii rutieri vor fi sprijiniţi în activitatea proprie de către elicopterele Inspectoratului General de Aviaţie al M.A.I. care vor asigura monitorizarea traficului rutier pe drumurile utilizate de turişti.
 
DIRECŢIA INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii