Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:13 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O delegaţie a Ministerului Afacerilor Interne, condusă de secretarul de stat Anghel Andreescu, a efectuat o vizită oficială la Alger

ro

31 May, 2013 13:41 964 Marime text
O delegaţie a Ministerului Afacerilor Interne, condusă de secretarul de stat Anghel ANDREESCU, a efectuat o vizită oficială la Alger, în perioada 27-30 mai, la invitaţia comandantului Jandarmeriei Naţionale Algeriene, general maior Ahmed BOUSTEILA.

Pe parcursul a trei zile, delegaţia M.A.I. a avut o serie de întrevederi de lucru cu oficiali algerieni având ca scop dezvoltarea cooperării bilaterale în domenii comune de competenţă.

Astfel, la data de 27 mai a.c., la sediul Jandarmeriei Naţionale Algeriene, reprezentanţii celor două instituţii au convenit asupra necesităţii cooperării în ceea ce priveşte pregătirea personalului, precum şi realizarea unor schimburi de experienţă în domeniul luptei împotriva terorismului. Totodată, a fost menţionată şi posibilitatea încheierii unui document bilateral de cooperare.

De asemenea, în cadrul întrevederii cu ministrul de Interne şi al Colectivităţilor Locale, Daho Ould KABLIA, care a avut loc la data 28 mai a.c., au fost purtate discuţii referitoare la intensificarea colaborării pe diferite paliere circumscrise domeniului afaceri interne, precum prevenirea şi combaterea criminalităţii organizate şi a terorismului, combaterea drogurilor şi stupefiantelor, cooperarea în domeniul circulaţiei persoanelor şi în ceea ce priveşte protecţia civilă a cetăţenilor.

Totodată, în ziua de 29 mai, delegaţia M.A.I. a fost primită la sediul Direcţiei Generale a Siguranţei Naţionale (Poliţia Algeriană) de către general maior Abdelghani HAMEL, director general. În cadrul discuţiilor, a fost evocată cooperarea bilaterală pe linie poliţienească între cele două state şi s-au stabilit modalităţi de colaborare în domenii precum pregătirea reciprocă a specialiştilor şi schimbul de experienţă privind activitatea criminalistică.

Din delegaţia M.A.I., a făcut parte şi inspectorul general al Jandarmeriei Române, colonel Mircea Olaru.

DIRECŢIA INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE





Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii