Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:52 13 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

MApN Vizita în România a șefului Apărării din Regatul Țărilor de Jos

ro

24 Aug, 2023 15:51 641 Marime text
    Nr. 299
24 august 2023
 
 
 
Vizita în România a șefului Apărării din Regatul Țărilor de Jos
 
Șeful Statului Major al Apărării, generalul Daniel Petrescu, s-a întâlnit cu șeful Apărării din Regatul Țărilor de Jos, generalul Onno Eichelsheim, care a efectuat o vizită în țara noastră în zilele de 23 și 24 august.
Discuțiile s-au axat pe analiza situației de securitate în regiunea Mării Negre, responsabilitățile capabilităților de comandă-control aliate și pe proiectul privind realizarea unui centru de pregătire a piloților de F-16 în România.
Generalul Daniel Petrescu a evidențiat faptul că întărirea relațiilor de cooperare cu militarii  francezi, belgieni, olandezi și luxemburghezi din Grupul NATO de Luptă a adus rezultate pozitive atât pe linia creșterii interoperabilității cu structurile românești, cât și la constituirea unei capabilități relevante pentru capacitatea aliată de descurajare și apărare în contextul crizei din regiunea Mării Negre.
            „Militarii olandezi au avut o remarcabilă prestație profesională atât în cadrul Grupului de Luptă, cât și pe timpul exercițiilor multinaționale întrunite. De asemenea, sprijinul colegilor din Regatul Țărilor de Jos pe linia pregătirii piloților de F-16 și al operării sistemelor de rachete sol-aer cu bătaie mare PATRIOT sunt elemente ale unui parteneriat fundamentat pe interese strategice convergente în plan bilateral și în format aliat și al UE”, a declarat șeful Apărării.
 
Biroul de Presă
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii