Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:23 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

MAI Partenerii danezi au transmis susținere pentru aderarea României la spațiul Schengen

ro

26 Oct, 2023 10:23 509 Marime text
COMUNICAT DE PRESĂ
Nr. 524 din 26 octombrie 2023
 
 
În data de 25.10.2023, a avut loc, la sediul Ministerului Afacerilor Interne, întrevederea domnului Cătălin Predoiu, viceprim-ministru, ministrul Afacerilor Interne, cu o delegație daneză din care au făcut parte secretarul de stat pentru relații internaționale din cadrul Ministerului pentru Imigrație și Integrare, domnul Henrik Ankerstjerne, reprezentantul special pentru migrație, domnul Nicolaj A. Hejberg și excelența sa, domnul Uffe Balslev, ambasadorul Regatului Danemarcei la București.
 
Consultările bilaterale au avut ca scop principal, aspecte legate de politicile de migrație ale ambelor țări, precum și un schimb de opinii referitoare la o serie de elemente de interes comun aflate pe agenda europeană.
 
În deschidere, demnitarul român a reliefat interesul pe care România îl acordă domeniului și modul în care România și-a manifestat, în permanență, solidaritatea față de state aflate sub presiune migraționistă, răspunzând pozitiv la toate solicitările de sprijin venite fie din partea Comisiei Europene, fie în plan bilateral. A prezentat, de asemenea, aspecte legate de politica de migrație a României, cu accent pe interesul față de dimensiunea sa externă și față de întărirea cooperării cu partenerii din țările terțe ale UE.
 
Demnitarul danez a prezentat la rândul său elemente legate de politica de migrație și azil pe care o aplică, prezentând o serie de idei referitoare la gestionarea eficientă a fluxurilor migraționiste, în continuă creștere la granițele externe ale UE.
 
Partenerii danezi au transmis susținere pentru aderarea României la spațiul Schengen, exprimând apreciere pentru eforturile depuse de țara noastră pe palierul securizării frontierei externe a UE.
 
Cele două părți au decis continuarea dialogului bilateral pe acest palier și coordonarea pozițiilor exprimate în formatele de lucru dedicate, atât la nivel european, cât și internațional.
 
 
 
 
DIRECȚIA INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii