Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:52 23 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

MAI Întrevedere în sistem videoconferință între miniștrii Afacerilor Interne din România și Republica Moldova privind cooperarea bilaterală

ro

27 Jul, 2023 14:16 667 Marime text
COMUNICAT DE PRESĂ
Nr. 357 din 27 iulie 2023
 
 
 
Întrevedere în sistem videoconferință între miniștrii Afacerilor Interne din România și Republica Moldova privind cooperarea bilaterală
 
La data de 27 iulie 2023, a avut loc o întrevedere în sistem videoconferință între domnul Cătălin Predoiu, viceprim-ministru și ministrul Afacerilor Interne, și domnul Adrian Efros, ministrul Afacerilor Interne din Republica Moldova.
 
Cu acest prilej, cei doi miniștri au discutat despre prioritățile din domeniul afacerilor interne, cu accent pe continuarea proiectelor aflate în desfășurare și identificarea unor noi modalități de dinamizare a cooperării.
 
Unul dintre subiectele abordate a fost acela al fluidizării traficului, interlocutorii fiind de acord că este necesară o analiză riguroasă a măsurilor adoptate până în prezent pentru a avea în vedere toate opțiunile, fiind necesare investiții eficiente și țintite în măsuri pe termen mediu și lung. De asemenea, ministrul Efros a solicitat sprijinul României pentru implementarea unor sisteme publice de avertizare (de tipul RO-ALERT) a populației în cazul situațiilor de urgență, partea română dând asigurări că va sprijini acest demers.
 
Ministrul Predoiu a subliniat importanța consolidării securității Republicii Moldova și a reconfirmat angajamentul ferm al Ministerului Afacerilor Interne pentru a sprijini parcursul european al Republicii Moldova.
 
În încheiere, ministrul afacerilor interne din Republica Moldova a mulțumit părții române pentru sprijinul constant pe toate palierele activității Ministerului Afacerilor Interne din Republica Moldova și a exprimat convingerea că în următoarea perioadă se va dinamiza cooperarea în domeniul sectorial al afacerilor interne.
 
 
 
 
DIRECȚIA INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii