Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:37 19 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

MAI Efectivele Poliției Române desfășoară 55 de percheziții domiciliare

ro

12 Dec, 2023 11:38 449 Marime text
COMUNICAT DE PRESĂ
Nr. 624 din 12 decembrie 2023
 
 
Efectivele Poliției Române desfășoară, în această dimineață, 55 de percheziții domiciliare pentru combaterea infracționalității și menținerea unui climat optim de ordine și siguranță publică.
 
Polițiștii pun în aplicare mandate de percheziție domiciliară, în județele Caraș- Severin, Timiș și în municipiul București, într-o cauză penală privind săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, accesul ilegal la un sistem informatic, alterarea integrităţii datelor informatice, operaţiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice, fraudă informatică şi evaziune fiscală.
 
În perioada septembrie 2019 - decembrie 2023, administratorii și angajații ai două societăți comerciale din județul Timiș, precum şi alte persoane, ar fi constituit un grup infracțional organizat, având drept scop obținerea unor sume importante de bani, prin fraudarea aparatelor de jocuri de noroc de tip slot machine, din mai multe locații din județele Caraș-Severin,Timiș, Arad și Hunedoara.
 
Acțiunea se desfășoară cu sprijinul polițiștilor din cadrul I.G.P.R. – Direcția de Combatere a Criminalității Organizate, Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Timişoara, serviciilor de combatere a criminalității organizate Arad și Mehedinţi, Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin, Inspectoratului de Poliție Județean Timiş, Inspectoratului de Jandarmi Județean Caraș-Severin, Grupării de Jandarmi Mobilă „Glad Voievod” Timișoara și specialiştilor din cadrul D.I.I.C.O.T. - Serviciul Teritorial Timişoara.
 
Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română și de Biroul Tehnic și de Criminalistică din cadrul D.I.I.C.O.T. Structura Centrală.
 
***
 
În ultimele 24 de ore, structurile operative ale MAI au intervenit la 4.059 de evenimente, dintre care 2.507 circumscrise menținerii ordinii publice, iar 1.552 circumscrise situațiilor de urgență.
 
În cadrul misiunilor desfășurate, polițiștii și jandarmii au prins în flagrant 147 de autori de infracțiuni, care au săvârșit 163 de fapte penale. Totodată, au fost depistate 17 persoane urmărite național sau internațional.
 
În același interval, la nivelul structurilor de poliție din România, au fost sesizate 877 de posibile infracțiuni, peste 21% dintre acestea fiind sesizări din oficiu.
 
Polițiștii și jandarmii au constatat 5.685 de abateri de natură contravențională pentru care au fost aplicate amenzi în valoare de aproximativ 2 milioane de lei.
 
În ceea ce privește siguranța rutieră, polițiștii au continuat acțiunile în trafic pentru prevenirea accidentelor de circulație, fiind retrase 288 de certificate de înmatriculare și 354 de permise de conducere (dintre care 51 pentru consum de alcool și 9 pentru consum de droguri sau alte substanțe interzise).
 
În cursul zilei de ieri, reprezentanții IGSU au efectuat 141 de controale pe linia prevenirii situațiilor de urgență, iar în urma controalelor desfășurate, au fost aplicate 430 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 267.500 lei.
 
Serviciile mobile de urgență, reanimare și descarcerare au intervenit pentru acordarea primului ajutor medical pentru 1.325 de persoane, stingerea a 61 de incendii și la 2 misiuni de descarcerare. Pe parcursul intervențiilor pompierilor, au fost salvate 2 persoane.
 
Piloții Inspectoratului General de Aviație au executat, în ultimele 24 de ore, 5 misiuni aero-medicale, fiind salvate tot atâtea persoane.
 
Niciun cetățean ucrainean nu a depus cerere de azil, în țara noastră, în ultimele 24 de ore. De la începerea conflictului din Ucraina, 4.455 de cetățeni ucraineni au solicitat azil în România. Ei beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislația națională.
 
Totodată, din data de 18.03.2022 și până în prezent au fost emise 149.495 de permise de ședere pentru beneficiarii protecției temporare, 99 fiind acordate în ultimele 24 de ore.
 
La acest moment, gradul de ocupare a centrelor de cazare ale Inspectoratului General pentru Imigrări este de 42,7 %.
 
În ceea ce privește traficul prin punctele de trecere a frontierei, în ultimele 24 de ore, în țara noastră au intrat 20.807 mijloace de transport și 76.256 de persoane, dintre care 6.507 cetățeni ucraineni.
 
 
 
 
DIRECȚIA INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii