Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:45 19 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

MAI Bilanțul misiunilor din ultimele 72 de ore

ro

02 Oct, 2023 12:13 546 Marime text
Bilanțul misiunilor din ultimele 72 de ore
 
1 intervenție pe minut au gestionat salvatorii din întreaga țară, în acest sfârșit de săptămână
333 de incendii de vegetație și peste 1.000 ha de teren afectate
 
În ultimele trei zile (29.09-01.10.2023), la nivel național, pompierii salvatori au gestionat cu promptitudine 4.614 misiuni, majoritatea dintre acestea fiind pentru acordarea asistenței medicale de urgență (3.616 solicitări).
Echipajele de stingere au intervenit la 470 incendii, precum și în alte 508 intervenții în sprijinul comunităților, cum ar fi deblocarea de persoane sau animale, distrugerea muniției neexplodată etc.
Din totalul incendiilor înregistrate la nivel național, 333 de intervenții au fost la arderi necontrolate (miriști, vegetație uscată, deșeuri), suprafața de teren afectată fiind de peste 1.000 ha.
De asemenea, în ultimele 72 de ore, pe timpul misiunilor desfășurate, pompierii au salvat 34 de persoane aflate în dificultate.
Totodată, echipajele de descarcerare au fost solicitate să intervină la 20 accidente rutiere, pentru extragerea persoanelor dintre fiarele contorsionate ale autoturismelor.
 
Dintre cele mai relevante misiuni, amintim:
❗Incendiul de vineri, de pe raza comunei Vața de Jos, județul Hunedoara, unde echipajele operative  au fost solicitate să intervină pentru a stinge flăcările izbucnite într-o gospodărie din localitatea Brotuna. După aproape trei ore de luptă cu focul, salvatorii au reușit să lichideze incendiul ce se manifesta violent la acoperișul comun al unei bucătării de vară, al unui grajd și al unei anexe, pe o suprafață de aproximativ 60 mp. Pompierii au reușit limitarea propagării flăcărilor și la o casă aflată în imediata apropiere, nefiind înregistrate victime.
❗ O altă intervenție este cea de duminică, a salvatorilor suceveni care au intervenit pentru gestionarea urmărilor unui accident rutier produs pe raza localității Milișăuți, în care au fost implicate trei autoturisme. În urma impactului au rezultat cinci victime care au fost evaluate și asistate de  echipajele de prim ajutor, iar, ulterior, au fost transportate la o unitate spitalicească.

De asemenea, în perioada de referință, la nivel național, au fost transmise 35 de mesaje de avertizare a populației prin sistemul RO-ALERT, în județele AG, BC, BV, BZ, CV, GJ, GL, HD, HR, MS, NT, SB, TL și VL.
În continuare, pompierii salvatori rămân mobilizați, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.
Evenimentele înregistrate la nivel național rămân în atenția Centrului Operațional Național, pentru dispunerea imediată a măsurilor menite să asigure optimizarea misiunilor de răspuns orientate spre salvarea de vieți.
Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit de pe App Store și Google Play.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii