Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:15 19 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

MAI 1.542 de elevi ai școlilor MAI au depus astăzi jurământul militar

ro

04 Aug, 2023 10:17 682 Marime text
COMUNICAT DE PRESĂ
Nr. 369 din 4 august 2023
 
 
1.542 de elevi ai școlilor MAI au depus astăzi jurământul militar
 
Peste 1.540 de elevi ai școlilor de agenți și subofițeri din cadrul Ministerului Afacerilor Interne au depus astăzi, 4 august a.c., jurământul militar, în cadrul unor ceremonii specifice desfășurate la sediul instituțiilor de învățământ.
 
În mesajul transmis cu acest prilej, ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, a transmis: “Îi îndemn pe toți tinerii care astăzi au depus jurământul militar să nu se îndepărteze niciodată de la rigoarea legii, să nu facă niciun compromis de la performanță și să-și asume cu responsabilitate și credință datoria de a fi mereu în slujba României și a românilor.”
 
De asemenea, oficialul MAI a reiterat importanța unei bune pregătiri atât teoretice, cât și practice pentru îndeplinirea cu succes a misiunilor viitoare, în calitate de angajați ai Ministerului Afacerilor Interne: „Așteptăm performanță, profesionalism și conduită ireproșabilă! Nu doar noi, factorii de conducere sau viitorii colegi din structurile în care își vor desfășura activitatea, ci mai ales cetățenii, adevărații evaluatori ai activității lor.”
 
Totodată, ministrul Afacerilor Interne a mulțumit părinților elevilor pentru felul în care și-au educat copiii și pentru faptul că i-au încurajat să urmeze o carieră în cadrul instituției noastre.
 
***
 
În cadrul festivităților de astăzi, 926 de elevi ai Școlii de Agenți de Poliție „Septimiu Mureșan” Cluj-Napoca, respectiv ai Școlii de Agenți de Poliție „Vasile Lascăr” Câmpina au depus jurământul militar, similar celor 107 de elevi ai Școlii de Pregătire a Agenților Politiei de Frontieră „Avram Iancu” Oradea.
 
Tot astăzi au depus jurământul militar 311 de elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi „Petru Rareș’” – Fălticeni și ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi „Grigore Alexandru Ghica” – Drăgășani, precum și alți 198 de elevi ai Școlii de Subofițeri de Pompieri și protecție Civilă „Pavel Zăgănescu”- Boldești.
 
La aceste evenimente au participat reprezentanți ai conducerii Ministerului Afacerilor Interne și ai inspectoratelor generale, precum și cadrele didactice ale Școlilor.
 
După finalizarea studiilor, repartizarea pe locurile disponibile din cadrul fiecărui inspectorat general se va face în ordinea descrescătoare a mediilor de absolvire și în funcție de opțiunea elevilor.
 
 
 
DIRECȚIA INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii