Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
21:51 28 09 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISU Prahova Comunicat de presă -Vremea, la extreme! Vom avea caniculă pe timpul zilei, dar și vijelii până mâine dimineața!

ro

05 Aug, 2021 13:18 319 Marime text
COMUNICAT DE PRESĂ
NR. 85 din 05 august 2021
 
Vremea, la extreme! Vom avea caniculă pe timpul zilei,
dar și vijelii până mâine dimineața!
 
Joi, 05 august, începând cu ora 12:00 până pe 06 august la ora 06:00, județul Prahova se află sub cod portocaliu de vijelii puternice și grindină de medii și mari dimensiuni, averse cu caracter torențial și instabilitate atmosferică. Vor fi perioade cu rafale de peste 80-100 km/h, frecvente descărcări electrice, iar cantitățile de apă vor depăși 25-30 l/mp și, pe alocuri, 40-60 l/mp.
Totodată, astăzi disconfortul termic este ridicat și canicula își face simțită prezența, cu temperaturi între 38 și 40 de grade.
 
Peste 180 de pompieri cu 70 autospeciale de intervenție și 165 mijloace tehnice sunt pregătiți să intervină în sprijinul populației și autorităților locale din județ.
 
Deoarece în perioada manifestării fenomenelor meteorologice există riscul producerii unor inundații locale, cetățenii trebuie să respecte următoarele recomandări:
curățați șanțurile și rigolele de scurgere, pentru a permite evacuarea apelor pluviale;nu aruncați gunoaiele menajere sau resturile vegetale în albiile apelor curgătoare sau în șanțurile / canalele de colectare a apei;
fiți prudenți atunci când vă aflați pe stradă și evitați deplasarea în zone cu panouri publicitare, copaci sau stâlpi de electricitate care ar putea fi doborâți; 
nu treceți prin dreptul clădirilor aflate în construcție sau care prezintă elemente arhitectonice ce pot fi smulse de vânt și nu vă adăpostiți aproape de construcții improvizate;
parcați autoturismele la distanță sigură față de copaci sau stâlpi de electricitate;
îndepărtați copacii sau ramurile uscate, care pe timpul unei furtuni, ar putea cădea şi provoca victime sau pagube materiale;
nu atingeți firele căzute la pământ. 
Orice situație deosebită generată de fenomenele meteorologice poate fi anunțată în cel mai scurt timp posibil la numărul unic pentru apeluri de urgență 112.

 
                                                                                      Compartimentul Informare și Relații Publice

Ti-a placut articolul?

Comentarii