Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:23 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISU Prahova Buletin informativ - 25.05.2021

ro

25 May, 2021 10:40 734 Marime text
BULETIN INFORMATIV
NR. 62 din 25 mai 2021
 
În perioada 24 – 25 mai, pompierii din județul Prahova au acționat pentru gestionarea unui număr de 27 misiuni, din care 9 au fost intervenții în situații de urgență, 16 urgențe medicale și 2 activități de îndrumare și control. Echipajele de salvatori au acționat pentru stingerea a 3 incendii, precum și în alte 6 intervenții în sprijinul comunităților, cum ar fi: deblocare persoane din locuințe, salvare animale, asistență persoană etc.
18 persoane au avut nevoie de asistență medicală de urgență din partea paramedicilor SMURD. Totodată, pompierii prahoveni au asigurat măsurile specifice la 3 accidente rutiere, în urma cărora 3 au avut nevoie de asistență medicală și transport la spital.
 
Un incendiu a cuprins un autoturism, luni în jurul orei 17:54, în localitatea prahoveană Gura Vitioarei. Conducătorul auto a văzut că iese fum și a avut prezență de spirit să iasă din mașină. La fața locului au intervenit pompierii din cadrul Detașamentului Vălenii de Munte cu o mașină de stingere. La sosirea echipajelor de pompieri la locul intervenției incendiul se manifesta la materialele combustibile din zona bordului. Cel mai probabil incendiul a fost provocat de un scurcircuit, respectiv un cablu electric defect neizolat corespunzător sau cu izolația deteriorată ca urmare a unei acțiuni mecanice ori fizice.
 
Pentru a preveni astfel de evenimente, vă recomandăm respectarea următoarelor măsuri:
✔ verificaţi instalaţia electrică;
✔ nu faceți improvizații la instalația electrică;
✔ asiguraţi-vă că echipamentele de iluminat electric nu sunt defecte sau neizolate;
✔ verificaţi dacă apar eventuale scurgeri de carburanți sau lubrifianți;
✔ verificați perioada de valabilitate a stingătorului din autovehicul.
 
Luni  dimineața, în jurul orei 08:18, pompierii prahoveni au fost alertați referitor la un început de incendiu care a cuprins cabina de vopsitorie a unei hale de producție aflată pe strada Dragalina Ion, General din municipiul Ploiești.
La sosirea echipajelor de pompieri, incendiul se manifesta la cabina de vopsitorie dezafectată fiind efectuate lucrări de demolare.
Focul a izbuncit, cel mai probabil, din cauza unor aparate electrice cu improvizații, respectiv un aparat de sudură, tăiere sau lipire.
 
 
 
Compartimentul Informare și Relații Publice
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii