Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:32 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISU Prahova Buletin informativ - 24.06.2021

ro

24 Jun, 2021 09:46 709 Marime text
BULETIN INFORMATIV
NR. 74 din 24 iunie 2021
 
În perioada 23 – 24 iunie, pompierii din județul Prahova au acționat pentru gestionarea unui număr de 32 misiuni, din care 10 au fost intervenții în situații de urgență și 22 urgențe medicale. Echipajele de salvatori au acționat pentru 6 intervenții la fenomene meteorologice, precum și în alte 9 intervenții în sprijinul comunităților, cum ar fi: deblocare persoane din locuințe, salvare animale, asistență persoană etc.
43 de persoane au avut nevoie de asistență medicală de urgență din partea paramedicilor SMURD. Totodată, pompierii prahoveni au asigurat măsurile specifice la 5 accidente rutiere, în urma cărora două persoane au fost transportate de urgență la spital.
Miercuri dimineața, în jurul ore 09:25 pompierii militari prahoveni au acționat cu motopompe pentru evacuarea apei din 6 beciuri inundate în satul Livadea din localitatea Vărbilău.
Pompierii rămân la datorie, pentru limitarea și înlăturarea potențialelor efecte ale fenomenelor periculoase, monitorizarea situației din zonele vizate precum și evoluția acesteia.
RECOMANDĂRI:
Pentru evitarea producerii unor situații de urgență care pot afecta viața și bunurile, recomandăm cetățenilor ca pe timpul căderilor de grindină și vijeliilor să se adăpostească în locuințe sau alte spații care le asigură protecția, iar pentru limitarea posibilelor pagube generate de vijelii, să parcheze autoturismele în zone ferite, la distanță față de copaci sau stâlpi de electricitate.
Având în vedere posibilitatea averselor cu caracter torențial, îndemnăm populația din zonele vizate de avertizări să ia măsuri pentru curățarea șanțurilor și rigolelor de scurgere pentru facilitarea evacuării apei.
 
 
Compartimentul Informare și Relații Publice
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii