Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:42 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISU Prahova Buletin informativ -19.05.2022

ro

19 May, 2022 09:37 615 Marime text
BULETIN INFORMATIV
NR. 13 din 19 mai 2022
În perioada 18 – 19 mai, la nivelul județului Prahova s-au înregistrat 34 misiuni din care 6 au fost intervenții în situații de urgență, 26 cazuri SMURD și 2 activități de îndrumare și control.
De asemenea, în ultimele 24 de ore, 25 de persoane au primit asistență medicală din partea pompierilor care încadrează echipajele de prim-ajutor calificat și terapie intensivă mobilă.
 
Echipajele de pompieri au acționat pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la o anexă gospodărească de pe raza localității Poiana Vărbilău.
Totodată, echipajele de salvatori au asigurat măsurile specifice la 2 accidente rutiere produse în municipiul Ploiești și localitatea Bucov, în urma cărora o persoană a fost transportată la spital pentru investigații suplimentare.
De asemenea, echipajele de pompieri militari ale subunităților de intervenţie au efectuat 2 misiuni de recunoaştere în teren la secțiile ATI din județ, verificând căile de acces la aceste obiective, sursele de alimentare cu apă, reţelele de hidranţi şi alte aspecte de interes operativ.
 
 
O anexă din satul Poiana Vărbilău a fost transformată în scrum, miercuri după-amiază, în jurul orei 14.06. Distruse de flăcări au fost și furajele depozitate (aproximativ o tonă de fân) și acoperișul anexei pe o suprafață de aproximativ 40 mp. Totul din cauza utilizării focului deschis în spații închise. Proprietarii au încercat să stingă incendiul, dar nu au reușit și au cerut ajutorul pompierilor.
Două echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri Vălenii de Munte  au ajuns imediat la fața locului, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD. Doisprezece pompieri militari au intervenit pentru stingerea incendiului și înlăturarea efectelor. Au fost protejate de foc casa și alte anexe din gospodărie, dar și locuința vecinilor.
 
 
În continuare, pompierii salvatori rămân mobilizați pentru a acționa cu operativitate în sprijinul semenilor.
                                                                                       Compartimentul Informare și Relații Publice
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii