Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:18 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISU Prahova Buletin informativ -08.06.2021

ro

08 Jun, 2021 09:35 527 Marime text
BULETIN INFORMATIV
NR. 69 din 08 iunie 2021
 
În perioada 07 – 08 iunie, pompierii din județul Prahova au acționat pentru gestionarea unui număr de 33 misiuni, din care 10 au fost intervenții în situații de urgență, 21 urgențe medicale și 2 activități de îndrumare și control. Echipajele de salvatori au acționat pentru localizarea și lichidarea a 3 incendii,  1 misiune pentru înlăturarea efectelor negative generate de fenomene meteorologice, precum și în alte 5 intervenții în sprijinul comunităților, cum ar fi: deblocare persoane din locuințe, salvare animale, asistență persoană etc.
21 de persoane au avut nevoie de asistență medicală de urgență din partea paramedicilor SMURD. Totodată, pompierii prahoveni au asigurat măsurile specifice la 3 accidente rutiere, fără victime.
 
O familie din localitatea prahoveană Filipeștii de Pădure a rămas fără acoperiș deasupra capului după ce un incendiu violent care le-a mistuit întreaga locuință, dar și anexele acesteia. Alarma s-a dat luni, în jurul orei 17.10. Imediat, la locul evenimentului au fost mobilizate 2 autospeciale de stingere de la Detașamentul de Pompieri Moreni. Având în vedere amploarea și intensitatea evenimentului în sprijin au fost mobilizate alte 3 mașini de stingere de la Detașamentul de Pompieri Câmpina. La sosirea echipajelor de pompieri, incendiul se manifesta violent, pe o suprafață de aproximativ 350 mp, cuprinzând obiectele de mobilier și alte bunuri din gospodărie (motocultoare, mașini de tuns gazonul, aparate de sudură, polizoare, bormașini etc).
Se pare că focul a pornit din cauza unui frigider defect, amplasat ori neprotejat corespunzător.
 
 
În jurul orei 23:57, un alt incendiu a cuprins o locuință situată pe strada Crivăt din municipiul Ploiești.
La sosirea echipajelor de salvatori, incendiul se manifesta în două camere aflate la mansardă pe o suprafață de apoximativ 50 mp, cu pricol de propagare la întreaga locuință. Proprietarul, un tânăr de 20 de ani prezenta arsuri minore de gradul I la tălpi, a fost asistat medical la locul evenimentului, însă a refuzat transportul la spital. Incendiul a izbuncit, cel mai probabil din cauza unui scurtcircuit electric, respectiv un cablu electric defect, neizolat corespunzător sau cu izolația deteriorată ca urmare a unei acțiuni mecanice ori fizice.
 
 
Pe parcursul zilei de luni, o autospecială de stingere a refulat peste 150 tone de apă și a acționat pentru înlăturarea efectelor negative rezultate ca urmare a incendiului de la incineratorul de deșeuri din Parcul Indistrial Brazi. Și astăzi, începând cu ora trasmiterii prezentei informări o autospecială de pompieri va interveni în zonă.
 
Luni, în jurul orei 13:09, un echipaj de pompieri a acționat cu o motopompă pentru a evacua apa din subsolul unei gospodării din municipiul Câmpina, strada Constantin Istrati. Subsolul a fost inundat ca urmare a ploilor din ultima perioadă.
 
 
 
Compartimentul Informare și Relații Publice
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii