Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:54 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISU Prahova Buletin informativ - 02.08.2021

ro

02 Aug, 2021 11:01 718 Marime text

BULETIN INFORMATIV
NR. 80 din 02 august 2021
 
În perioada 30 iulie – 02 august 2021,  pompierii militari prahoveni au stins 7 incendii , din care 4 de vegetație uscată și au asistat medical 85 de persoane. Peste 185 de salvatori au fost zilnic la datorie.
 
În această perioadă, s-au înregistrat 118 misiuni din care 33 situații de urgență, echipajele ISU fiind solicitate la 7 misiuni de stingere a incendiilor, 85 cazuri SMURD, precum și la 22 acțiuni pentru protecția comunităților.
De asemenea, în cele trei zile, 85 persoane au primit asistență medicală din partea pompierilor care încadrează echipajele de prim-ajutor calificat și terapie intensivă mobilă. Echipajele de salvatori au asigurat măsurile specifice la 12 accidente rutiere, în urma cărora 13 persoane au fost transportate de urgență la spital.
 
În săptămâna anterioară, inspectorii de prevenire au derulat 2 activități de îndrumare și control la unităţi SEVESO și Servicii Private pentru Situații de Urgență. Nu au fost identificate nereguli grave care să impună oprirea funcționării, însă au fost aplicate 6 amenzi, în cuantum de 17.500 lei și 13 avertismente.
 
Având în vedere că statistica specifică acestei perioade relevă o creștere a numărului de incendii (4), în special pe fondul recoltării cerealelor păioase și a temepratirilor ridicate, le reamintim cetățenilor că nerespectarea prevederilor legale privind interzicerea arderilor de vegetație uscată atrage după sine aplicarea de sancțiuni contravenționale, cu amenzi de până la 6.000 lei.
 
Pompierii militari au fost în alertă sâmbătă noaptea, în jurul orei 23:39, după ce un incendiu violent a cuprins cu repeziciune două transformatoare aflate în incinta Uzinei Mecanice din localitatea Plopeni. Imediat, după anunț la locul intervenției au fost mobilizate trei autospeciale de stingere, o autospecială cu pulberi și o ambulanță SMURD. Vâlvătaia se manifesta la 30 de celule de distribuție, conductori electrici, materiale lemnoase și plastice pe o suprafață de aproximativ 500 mp. Focul a pornit din cauza unui transformator defect sau suprasolicitat.
 
În continuare, pompierii salvatori rămân mobilizați pentru a acționa cu operativitate în sprijinul semenilor.
 
 
 Compartimentul Informare și Relații Publice
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii