Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:26 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISU Prahova Buletin informativ -01.04.2022

ro

01 Apr, 2022 10:54 771 Marime text
BULETIN INFORMATIV
NR. 6 din 01 aprilie 2022
 
În perioada 31 martie – 1 aprilie, la nivelul județului Prahova s-au înregistrat 44 misiuni din care 22 au fost intervenții în situații de urgență, 21 cazuri SMURD și o activitate de îndrumare și control.
De asemenea, în ultimele 24 de ore, 21 de persoane au primit asistență medicală din partea pompierilor care încadrează echipajele de prim-ajutor calificat și terapie intensivă mobilă. Echipajele de pompieri au acționat pentru lichidarea a 13 incendii izbucnite la locuințe și arderi necontrolate (vegetație uscată și gunoi menajer). Totodată, echipajele de salvatori au asigurat măsurile specifice la 3 accidente rutiere în care au fost implicate 8 autoturisme. În urma incidentelor rutiere un minor a fost transportat la spital pentru investigații suplimentare.
De asemenea, echipajele de pompieri militari ale subunităților de intervenţie au efectuat 2 misiuni de recunoaştere în teren la secțiile ATI din județ, verificând căile de acces la aceste obiective, sursele de alimentare cu apă, reţelele de hidranţi şi alte aspecte de interes operativ.
 
În perioada menționată, pompierii militari prahoveni au acționat pentru localizarea și lichidarea a 11 incendii de vegetație uscată și gunoi menajer produse în localitățile Lipănești, Băicoi, Slănic, Jugureni, Teișani, Chiojdeanca, Bărcănești, Urlați și Plopu.
Incendiile au izbucnit, cel mai probabil, din cauza utilizării focului deschis în spaţii deschise fără respectarea normelor de apărare, iar suprafața de ardere a fost de aproximativ 60,15 ha.
Misiunea cea mai dificilă, din cauza suprafeței afectate și a vântului puternic care dezvolta și propaga cu repeziciune incendiul a fost în satul Valea Ughiului din localitatea Jugureni, unde incendiul se manifesta pe o suprafață de aproximativ 50 ha cu posibilități de propagare la locuințe.
 
❗Arderea miriștilor și a vegetației uscate se poate face doar în cazuri excepţionale atunci când se impune ca o măsură de carantină fitosanititară şi numai după obținerea acordului de la Agenția pentru Protecția Mediului și a permisului de lucru cu foc respectând totodată regulile de apărare împotriva incendiilor. În caz contrar, acțiunea reprezintă contravenție și se pedepsește conform legii!
 
Arderea deșeurilor menajere în gospodării este interzisă!
❗Substanțele nocive eliberate afectează calitatea aerului și pot avea repercusiuni grave asupra sănătății! Mai mult, când sunt arse deșeuri de plastic, cantitatea de substanțe toxice eliberată în aer este de o mie de ori mai mare decât atunci când sunt arse lemne de foc!
❗Fii responsabil și gândește-te la sănătatea celor din jur, precum și la mediul înconjurător!
❗NU arde deșeurile menajere sau resturile vegetale de orice proveniență!
 
 
 
În continuare, pompierii salvatori rămân mobilizați pentru a acționa cu operativitate în sprijinul semenilor.
 
                                                                                       Compartimentul Informare și Relații Publice
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii