Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:23 21 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISU Prahova 34 de misiuni de salvare

ro

10 Feb, 2023 12:58 543 Marime text
BULETIN INFORMATIV
NR. 19 din 10 februarie 2023
 
În ultimele 24 de ore, pompierii salvatori din județul Prahova au acționat pentru gestionarea unui număr de 34 misiuni, dintre care 9 au fost intervenții în situații de urgență, 24 urgențe medicale și o activitate de îndrumare și control.
 Echipajele de salvatori au acționat pentru localizarea și lichidarea a 2 incendii, ambele produse în orașul Breaza. Primul dintre acestea s-a produs la nivelul coșului de fum al unei locuințe, fiind lichidat fără probleme, în scurt timp de la sosirea pompierilor. Cel de-al doilea incendiu a fost unul de amploare, s-a manifestat generalizat pe o suprafață de aproximativ 200 mp la nivelul unei locuințe. Progresiv, pentru localizarea și lichidarea incendiului au fost alocate 3 autospeciale de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD. Din fericire, evenimentul nu a fost soldat cu victime.
În acest interval, 28 de persoane au avut nevoie de asistență medicală de urgență din partea paramedicilor SMURD.
Totodată, pompierii prahoveni au asigurat măsurile specifice la 2 accidente rutiere, în care au fost implicate 3 autoturisme și cei 3 ocupanți ai acestora. În urma acestor evenimente, 2 persoane au fost transportate la spital.
De asemenea, echipajele de pompieri militari ale subunităților de intervenţie au efectuat 3 misiuni de recunoaştere în teren, în orașele Vălenii de Munte și Slănic, precum și la secția ATI din cadrul Spitalului Județean de Urgență Ploiești, unde au fost verificate căile de acces, sursele de alimentare cu apă, reţelele de hidranţi şi alte aspecte de interes operativ.
***
 
 
Vă reamintim că informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro.
 
De asemenea, puteți descărca noua aplicație DSU. Fii informat și fii pregătit oriunde, oricând!
Aplicația DSU este disponibilă atât pe telefoanele cu sistem de operare IOS, dar și Android și poate fi descărcată gratuit, accesând unul din următoarele link-uri:
App Store ( https://apps.apple.com/ro/app/dsu/id1663813906)
Google Play ( https://play.google.com/store/apps/details?id=com.orson.dsu )
Unitățile operative rămân mobilizate pentru asigurarea promptă a răspunsului în cazul producerii situațiilor de urgență și acordarea de prim ajutor persoanelor aflate în dificultate.                                                                                                             
 
  Compartimentul Informare și Relații Publice
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii