Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:44 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISU Prahova 20 de intervenții ale pompierilor salvatori, în acest weekend

ro

13 Feb, 2023 11:24 587 Marime text
BULETIN  INFORMATIV
 
 20 de intervenții ale pompierilor salvatori, în acest weekend
În weekendul ce tocmai s-a încheiat, pompierii militari harghiteni au acționat pentru stingerea a patru incendii. Totodată, în ultimele trei zile, echipajele SMURD au asistat medical 16 persoane cu diverse afecțiuni medicale și traumatisme.
A venit momentul mult așteptat de toți iubitorii sporturilor de iarnă, însă situațiile de urgență nu au lipsit, în acest weekend, chiar și pe cele mai sigure pârtii din județ. Nu mai puțin de 5 copii, cu vârste cuprinse între 10 și 17 ani, s-au accidentat și au avut nevoie de intervenția paramedicilor SMURD. În vederea reducerii numărului unor astfel de accidente, vă îndemnăm la atenție și responsabilitate în derularea activităților montane.
În perioada sezonului rece, numărul incendiilor produse la locuințele și gospodăriile cetățenilor crește, iar pagubele materiale și efectele sunt însemnate. Una dintre cele mai dese cauze în izbucnirea unui incendiu la casă este lipsa verificării, a mentenanței și a curățării coșului de fum, regulat și în mod profesionist!
Astfel, în data de 11.02.2023, echipajele Gărzii de Intervenție nr. 2 Toplița au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un bloc din municipiul Toplița, strada Ștefan cel Mare. În momentul sosirii forțelor de intervenție, ardea funinginea din interiorul coșului de fum, fără pericol de propagare, cauza incendiului fiind coșul de fum necurățat de funingine.
Tot în cursul zilei de sâmbătă, salvatorii harghiteni din cadrul Detașamentului de Pompieri Miercurea Ciuc, în cooperare cu SVSU Păuleni, au acționat pentru localizarea și lichidarea unui incendiu, produs la o casă din localitatea Păuleni. Incendiul se manifesta la mansarda  casei, pe o suprafață de aproximativ 1 mp,  cu posibilitate de propagare la întreaga locuință. Cercetările efectuate la fața locului au indicat drept cauză probabilă a evenimentului,  coșul de fum neprotejat termic față de materialele combustibile.
Pompierii militari din cadrul Detașamentului Miercurea Ciuc au intervenit și sâmbătă seara, în jurul orei 20:00, pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la un coș de fum necurățat, în municipiul Miercurea Ciuc, strada Toplița. La fața locului s-au deplasat două echipaje cu 2 autospeciale de stingere cu apă și spumă. La momentul sosirii forțelor de intervenție, incendiul se manifesta în interiorul coșului de fum, existând posibilitatea de propagare la întreaga casă și la anexele gospodărești din imediata apropiere. Din fericire, incendiul nu s-a soldat cu pagube materiale.
Și în cursul zilei de duminică, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Oltul” a mobilizat echipaje de pompieri din cadrul Gărzii de Intervenție nr. 2 Toplița și Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Gălăuțaș (SVSU Gălăuțaș) la un incendiu cauzat de coșul de fum necurățat de funingine. Pompierii și membrii SVSU Gălăuțaș au stins rapid incendiul care se manifesta în interiorul coșului de fum, reușind să salveze locuința.
Reamintim tuturor cetățenilor măsurile de prevenire care trebuie respectate pentru a preveni incendiile cauzate de coșurile de fum: – acestea trebuie reparate și verificate înainte de utilizare; izolate corespunzător față de materialele combustibile din jur și curățate de cel puțin două ori pe an.
 Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play.
                                        COMPARTIMENTUL INFORMARE  ŞI RELAŢII PUBLICE                                                                                                                 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii