Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:26 05 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISU Iași Prioritate pentru Viață! Stop accidentelor rutiere!

ro

16 Nov, 2023 14:52 428 Marime text
COMUNICAT DE PRESĂ 
Prioritate pentru Viață! Stop accidentelor rutiere!
 
SEMNAL DE ALARMĂ! În primele 10 luni ale a.c, la nivelul județului Iași au fost înregistrate 16.364 situații de urgență, din care 12.278 cazuri de urgență asistate de SMURD, dintre care 598 intervenții de prim ajutor la accidentele rutiere/feroviare, reprezentând 5,6% din totalul intervențiilor medicale SMURD, în urma cărora s-au înregistrat victime omenești.
Ultimul caz grav s-a înregistrat astăzi, 16 noiembrie a.c., la ora 10:47, când pompierii au fost înștiințați despre producerea unui accident rutier pe DE 85, la limita dintre județele Neamț și Iași.
La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Detașamentele de Pompieri Roman și Târgu Frumos, cât și, de la SAJ Iași și Neamț.
În evenimentul rutier au fost implicate două autoturisme în care se aflau trei persoane, două dintre acestea au rămas încarcerate într-unul dintre autoturisme.
Pompierii au acționat pentru descarcerarea celor două victime, un bărbat de 62 de ani și o femeie de 59 de ani. Bărbatul, cu multiple traumatisme, a fost preluat de către un echipaj SAJ și transportat la CPU Roman, iar femeia, în stare de inconștiență, a fost preluată de către echipajul SMURD TIM și transportată la CPU Roman.
Celălalt conducător auto, un bărbat, în vârstă de 53 de ani, a primit îngrijiri medicale la locul evenimentului rutier, refuzând transportul la spital.
Concomitent cu acțiunile pentru descarcerare și acordarea asistenței medicale, pompierii au intervenit pentru asigurarea măsurilor de prevenire a incendiilor.
Pentru o intrvenție promptă și pentru scurtarea timpului de răspuns la intervenții, cât și, pentru prevenirea implicării autospecialelor participante la misiunile inspectoratului, în accidente rutiere, în vederea conștientizării importanței acordării de prioritate, în fapt, o prioritate pentru viață, facem apel către participanţii la trafic de a respecta legislaţia rutieră în vigoare şi de a acorda o atenţie sporită echipajelor de intervenţie. Conform art. 61 alin. 1 din O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, au regim de circulaţie prioritară numai autovehiculele prevăzute la art. 32 alin. 2 lit. a) şi b), atunci când se deplasează în acţiuni de intervenţie sau în misiuni care au caracter de urgenţă. Pentru a avea prioritate de trecere, aceste autovehicule trebuie să aibă în funcţiune semnalele luminoase şi sonore.
 
Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro
„Descarcă și tu noua APLICAȚIE DSU!” Aplicația DSU este disponibilă atât pe telefoanele cu sistem de operare APPLE, cât și Android și poate fi descărcată gratuit, după cum urmează :
  • App Store - https://apps.apple.com/ro/app/dsu/id1663813906
  • Google Play - https://play.google.com/store/apps/details?id=com.orson.dsu
Materiale de informare preventivă pot fi descărcate de pe linkul: https://isujis.ro/prevenire/informare-preventiva/materiale-de-informare-preventiva/
 
Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Mihail Sturdza” al Județului Iași face un apel către toți participanții la trafic să manifeste responsabilitate.
Compartimentul Informare și Relații Publice
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii