Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:29 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISU Iași Misiunile pompierilor ieșeni din ultimele 24 de ore

ro

19 Oct, 2023 15:42 470 Marime text
 
BULETIN INFORMATIV NR. 113
Misiunile pompierilor ieșeni din ultimele 24 de ore
 
În ultimele 24 de ore, echipajele de salvatori din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Mihail Sturdza” al județului Iași, cu mijloacele tehnice destinate stingerii incendiilor, recuperării și salvării persoanelor din medii ostile vieții, precum și pentru acordarea primului ajutor calificat, au acționat la 55 de evenimente, dintre care amintim:
  • 2 intervenții pentru stingerea incendiilor în localitățile Sirețel și Victoria. Un coș de fum necurățat a produs panică în localitatea Sirețel, intervenția promptă a echipajelor de stingere din cadrul Secției de Pompieri Pașcani au înlăturat pagubele incendiului, arzând doar funinginea din interiorul coșului de fum pe o distanță de aproximativ 4 metri liniari. În localitatea Victoria, jocul copiilor cu focul a produs arderea a aproximativ 7 tone de plante furajere.
  • 39 de cazuri SMURD, pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave.
  • 2 misiuni pirotehnice. În localitatea Rediu o misiune de distrugere a elementelor de muniție, iar în localitatea Valea Adâncă a fost identificată o grenadă defensivă, care a fost ridicată, transportată și depozitată, în condiții de siguranță, în vederea distrugerii ulterioare.
  • 7 alte misiuni:
  • 3 intervenții pentru transportul persoanelor supraponderale.
  • 2 misiuni pentru deblocarea ușilor în vederea facilitării intervenției echipajelor medicale.
  • 1 intervenție pentru scoaterea unei persoane căzute în beci și transportul acesteia la echipajul medical al Serviciului de Ambulanță Județean Iași, sosit la locul intervenției.
  • 1 exercițiu cu forțe și mijloace în teren la un obiectiv din zona de competență.
  • 5 activități de control și informare preventivă:
În perioada menționată, inspectorii de prevenire din cadrul ISU Iași au efectuat 5 controale pe linia prevenirii și stingerii incendiilor la obiective din județul Iași.
Pe timpul verificărilor, pompierii au efectuat și instruirea de specialitate cu reprezentanții obiectivelor.
Personalul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Mihail Sturdza” al județului Iași va continua activitățile orientate spre siguranța cetățenilor, cu accent pe prevenirea situațiilor de urgență și gestionarea operativă a evenimentelor care pun în pericol viața semenilor sau bunurile materiale ale acestora.
Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro
„Descarcă și tu noua APLICAȚIE DSU!” Aplicația DSU este disponibilă atât pe telefoanele cu sistem de operare APPLE, cât și Android și poate fi descărcată gratuit, după cum urmează :
Materiale de informare preventivă pot fi descărcate de pe linkul: https://isujis.ro/prevenire/informare-preventiva/materiale-de-informare-preventiva/
Compartimentul Informare şi Relaţii Publice
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii