Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:11 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISU Iași -Intervenții ale pompierilor ieșeni în ultimele 24 de ore

ro

30 May, 2023 16:24 809 Marime text
BULETIN INFORMATIV NR. 66
64 de intervenții ale pompierilor ieșeni în ultimele 24 de ore
 
În ultimele 24 de ore, echipajele de salvatori din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Mihail Sturdza” al județului Iași, cu mijloacele tehnice destinate stingerii incendiilor, recuperării și salvării persoanelor din medii ostile vieții, precum și pentru acordarea primului ajutor calificat, au acționat la 64 de evenimente, dintre care amintim:
  • 1 intervenție pentru stingerea incendiilor a forțelor și mijloacelor de intervenție din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași au intervenit pentru stingerea unui incendiu produs la o locomotivă în Gara Scânteia. La sosirea echipajelor de intervenție la fața locului, locomotiva a fost decuplată de restul vagoanelor și pasagerii erau autoevacuați. În urma incendiului au ars elementele combustibile din cadrul compartimentului motor. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost un conductor electric defect. Pasagerii au fost preluați de către alt tren cu destinația Iași. Pe timpul misiunii, un echipaj de prim ajutor calificat a transportat la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii "Sfânta Maria" Iași un copil și aparținătorul său, care era programat pentru investigații medicale amănunțite.
  • 49 de cazuri SMURD, pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave.
  • 2 misiuni de asistența persoanelor, transport persoane supraponderale.
  • 2 misiuni pentru asigurarea măsurilor specifice de prevenire a situațiilor de urgență și de acordare a prim ajutorului medical la diferite evenimente publice.
  • 1 accident rutier produs în municipiul Pașcani, între o autoutilitară și un autoturism. În urma evenimentului rutier au rezultat 7 victime. În autoturism se aflau 3 adulți și un minor care au fost transportați la spital, celelalte victime, în urma evaluării medicale au refuzat transportul la spital. Cazul a rămas în atenția autorităților pentru cercetări.
  • 1 misiune de asanare a terenului în localitatea Valea Adâncă. De la locul misiunii a fost ridicat 1 proiectil exploziv, care va fi transportat și depozitat în condiții de siguranță, în vederea distrugerii.
  • 8 activități de control și informare preventivă
În perioada menționată, inspectorii de prevenire din cadrul ISU Iași au efectuat 8 controale pe linia prevenirii și stingerii incendiilor la obiective din județul Iași, în urma acestora fiind aplicate 38 de sancțiuni contravenționale.
Pe timpul verificărilor, pompierii au efectuat și instruirea de specialitate cu reprezentanții obiectivelor.
Personalul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Mihail Sturdza” al județului Iași va continua activitățile orientate spre siguranța cetățenilor, cu accent pe prevenirea situațiilor de urgență și gestionarea operativă a evenimentelor care pun în pericol viața semenilor sau bunurile materiale ale acestora.
Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro
„Descarcă și tu noua APLICAȚIE DSU!” Aplicația DSU este disponibilă atât pe telefoanele cu sistem de operare APPLE, cât și Android și poate fi descărcată gratuit, după cum urmează :
Materiale de informare preventivă pot fi descărcate de pe linkul: https://isujis.ro/prevenire/informare-preventiva/materiale-de-informare-preventiva/
 
Compartimentul Informare şi Relaţii Publice
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii