Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:07 13 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISU Iași Intervenții

ro

27 Feb, 2024 14:14 357 Marime text
BULETIN INFORMATIV NR. 31
99 de evenimente gestionate de către pompierii ieșeni în ultimele 24 de ore
 
În ultimele 24 de ore, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Mihail Sturdza” al Județului Iași au gestionat 99 de evenimente, dintre care amintim:
 • 2 intervenții pentru stingerea incendiilor:
 • la ora 12:29, Detașamentul 2 de Pompieri Iași a intervenit în municipiul Iași, strada Trei Fântâni, pentru stingerea unui incendiu produs la magazia unui operator economic. În urma incendiului au ars șarpanta din lemn a acoperișului pe o suprafață de aproximativ 60 de mp, două aparate de sudură electrice, diverse documente ale societății, diverse unelte și 3 ferestre tip termopan. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost efectul termic al unui cablu electric defect.
 • la ora 12:29, Detașamentul de Pompieri Târgu Frumos a acționat în localitatea Crucea, comuna Lungani, pentru stingerea unui incendiu produs la o casă de locuit. În urma incendiului au ars șarpanta din lemn a acoperișului pe o suprafață de aproximativ 70 de mp, tavanul din lemn pe o suprafață de 25 mp, diverse elemente de mobilier din 2 camere. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost folosirea focului deschis în spații deschise.
 • 40 de cazuri SMURD, pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave.
 • 1 misiune de asanare a muniției rămase neexplodate sau nedezactivate din cel de-Al Doilea Război Mondial, în localitatea Cuza Vodă, comuna Popricani. De la fața locului a fost ridicată și transportată în condiții de siguranță, în vederea distrugerii, un proiectil exploziv de calibru 75 de milimetri.
 • 4 intervenții la accidente rutiere dintre care trei produse în municipiul Iași și unul în localitatea Brătuleni. Pompierii militari au asigurat măsurile specifice la evenimentele rutiere. Cazurile au rămas în atenția autorităților pentru cercetări.
 • exercițiu cu forțe și mijloace de intervenție în teren la un obiectiv din zona de competență, în vederea asigurării și desfășurării în condiții de operativitate și eficiență a operațiunilor de intervenție în cazul producerii unor situații de urgență.
 • 2 recunoașteri în teren cu forțe și mijloace de intervenție în teren la obiective din zona de competență, în vederea asigurării și desfășurării în condiții de operativitate și eficiență a operațiunilor de intervenție în cazul producerii unor situații de urgență.
 • 40 de acțiuni pentru monitorizarea transporturilor periculoase.
 • 3 situații pentru monitorizarea unor situații de urgență.
 • 6 activități de control și informare preventivă:
În perioada menționată, inspectorii de prevenire din cadrul ISU Iași au efectuat 1 control pe linia prevenirii și stingerii incendiilor la un obiectiv din județul Iași.
Pe timpul verificărilor, pompierii au efectuat și instruirea de specialitate cu reprezentanții obiectivelor.
Inspectorii de prevenire din cadrul inspectoratului au participat la 5 activități de avizare/autorizare și a celor de soluționare a petițiilor din domeniul situațiilor de urgență.
Personalul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Mihail Sturdza” al județului Iași va continua activitățile orientate spre siguranța cetățenilor, cu accent pe prevenirea situațiilor de urgență și gestionarea operativă a evenimentelor care pun în pericol viața semenilor sau bunurile materiale ale acestora.
Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro
„Descarcă și tu noua APLICAȚIE DSU!” Aplicația DSU este disponibilă atât pe telefoanele cu sistem de operare APPLE, cât și Android și poate fi descărcată gratuit, după cum urmează :
 • App Store - https://apps.apple.com/ro/app/dsu/id1663813906
 • Google Play - https://play.google.com/store/apps/details?id=com.orson.dsu
Materiale de informare preventivă pot fi descărcate de pe linkul: https://isujis.ro/prevenire/informare-preventiva/materiale-de-informare-preventiva/
În continuare, pompierii militari rămân mobilizați, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situațiilor de urgență și acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.
Compartimentul Informare și Relații Publice
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii