Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:23 28 02 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISU Iași Intervenții

ro

12 Feb, 2024 14:47 267 Marime text
BULETIN INFORMATIV NR. 22
141 de intervenții ale pompierilor ieșeni în perioada  9 – 11 februarie 2024
 
În perioada 09 – 11 februarie a.c., echipajele de salvatori din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Mihail Sturdza” al Județului Iași, cu mijloacele tehnice destinate stingerii incendiilor, recuperării și salvării persoanelor din medii ostile vieții, precum și pentru acordarea primului ajutor calificat, au acționat la 141 de evenimente, dintre care amintim:
 • 2 intervenții pentru stingerea incendiilor:
 • în data de 10.02.2024, la ora 09:44, Punctul de lucru Hârlău a intervenit cu două autospeciale de intervenție și stingere și un echipaj de prim ajutor calificat, în localitatea Ceplenița, pentru stingerea unui incendiu produs la coșul de fum al unei case de locuit. A ars doar funinginea din interiorul coșului de fum datorită intervenției prompte a pompierilor militari. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost coșul de fum necurățat de funingine.
 • în data de 11.02.2024, la ora 02:35, Secția de Pompieri Pașcani a acționat cu două autospeciale de intervenție și stingere și un echipaj de prim ajutor calificat, în localitatea Blăgești, suburbie a municipiului Pașcani, pentru stingerea unui incendiu produs la o anexă gospodărească. În urma incendiului au ars: șarpanta acoperișului pe o suprafață de aproximativ 12 mp, pereții din lemn și diverse obiecte de mobilier aflate în interiorul anexei gospodărești. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost folosirea focului deschis în spații deschise.
 • 5 intervenții la accidente rutiere în localitatea Balș – trei intervenții; pe DN28 între localitățile Bălțați și Războieni și în municipiul Iași – zona Podu de Piatră. Pompierii militari au asigurat măsurile specifice la evenimentele rutiere. Cauzele au rămas în atenția autorităților pentru cercetări.
 • 1 misiune de asanare a muniției rămase neexplodate sau nedezactivate din cel de-Al Doilea Război Mondial, în municipiul Iași. De la fața locului a fost ridicată și transportată în condiții de siguranță, în vederea distrugerii, o grenadă defensivă.
 • 116 de cazuri SMURD, pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave.
 •  11 alte misiuni:
 • 6 misiuni pentru transportul persoanelor supraponderale.
 • 2 recunoașteri în teren la obiective din zona de competență a inspectoratului.
 • 1 intervenție pentru salvarea unei pisici căzute într-o fântână, în localitatea Osoi.
 • 1 deblocare de ușă pentru facilitarea echipajelor medicale.
 • 1 misiune pentru asigurarea măsurilor specifice și acordarea asistenței medicale de urgență, la nevoie, la meciul de fotbal CSM Politehnica Iași – FC Voluntari.
 • 6 activități de control și informare preventivă:
În perioada menționată, inspectorii de prevenire din cadrul ISU Iași au efectuat 6 controale pe linia prevenirii și stingerii incendiilor la obiective din județul Iași.
Pe timpul verificărilor, pompierii au efectuat și instruirea de specialitate cu reprezentanții obiectivului.
Personalul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Mihail Sturdza” al județului Iași va continua activitățile orientate spre siguranța cetățenilor, cu accent pe prevenirea situațiilor de urgență și gestionarea operativă a evenimentelor care pun în pericol viața semenilor sau bunurile materiale ale acestora.
Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro
„Descarcă și tu noua APLICAȚIE DSU!” Aplicația DSU este disponibilă atât pe telefoanele cu sistem de operare APPLE, cât și Android și poate fi descărcată gratuit, după cum urmează :
 • App Store - https://apps.apple.com/ro/app/dsu/id1663813906
 • Google Play - https://play.google.com/store/apps/details?id=com.orson.dsu
Materiale de informare preventivă pot fi descărcate de pe linkul: https://isujis.ro/prevenire/informare-preventiva/materiale-de-informare-preventiva/
În continuare, pompierii militari rămân mobilizați, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situațiilor de urgență și acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.
Compartimentul Informare și Relații Publice
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii