Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:41 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISU Iași În urma incendiului au ars diverse aparate electrocasnice

ro

12 Oct, 2023 11:36 619 Marime text
BULETIN INFORMATIV NR. 110
Misiunile pompierilor ieșeni din ultimele 48 de ore
 
În ultimele 48 de ore, echipajele de salvatori din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Mihail Sturdza” al județului Iași, cu mijloacele tehnice destinate stingerii incendiilor, recuperării și salvării persoanelor din medii ostile vieții, precum și pentru acordarea primului ajutor calificat, au acționat la 88 de evenimente, dintre care amintim:
  • 8 intervenții pentru stingerea incendiilor:
  • în data de 10.10.2023, la ora 15:41, Detașamentul 2 de Pompieri Iași a intervenit în municipiul Iași, strada Târgul de Cherestea, pentru stingerea unui incendiu produs la vegetația uscată. În urma incendiului au ars aproximativ 1000 de metri pătrați de vegetație uscată și mărăciniș. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost folosirea focului deschis în spații deschise.
  • în data de 10.10.2023, la ora 20:02, Detașamentul 1 de Pompieri Iași a acționat în municipiul Iași, strada Sf. Andrei, pentru stingerea unui incendiu produs la o casă de locuit. În urma incendiului a ars șarpanta acoperișului pe o suprafață de aproximativ 100 metri pătrați. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost efectul termic al coșului de fum amplasat ori neprotejat termic față de materiale combustibile.
  • în data de 10.10.2023, la ora 22:59, Detașamentul 2 de Pompieri Iași a acționat în municipiul Iași, bulevardul Nicolae Iorga, pentru stingerea unui incendiu produs la un apartament. În urma incendiului au ars diverse aparate electrocasnice și tocul din lemn al unei ferestre. Proprietarul în vârstă de 65 de ani s-a intoxicat cu fum, a fost asistat medical de către un echipaj SMURD și transportat la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Clinic de Urgență „Sf. Spiridon” Iași. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost efectul termic al curentului electric.
  • în data de 11.10.2023, la ora 13:20, Detașamentul 1 de Pompieri Iași a intervenit în localitatea Valea Lupului, pentru stingerea unui incendiu produs la vegetația uscată. Au ars aproximativ 50 de metri pătrați vegetație uscată și mărăciniș. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost folosirea focului deschis în spații deschise.
  • în data de 11.10.2023, la ora 16:10, Detașamentul 1 de Pompieri Iași a acționat în localitatea Focuri, pentru stingerea unui incendiu produs la vegetația uscată. În urma incendiului au ars aproximativ 7 hectare de vegetație uscată și mărăciniș. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost folosirea focului deschis în spații deschise.
  • în data de 11.10.2023, la ora 16:40, Detașamentul de Pompieri Târgu Frumos a intervenit în localitatea Fărcășeni, comuna Strunga, pentru stingerea unui incendiu produs la vegetația uscată. Au ars aproximativ 1000 de metri pătrați de vegetație uscată și mărăciniș. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost folosirea focului deschis în spații deschise.
  • în data de 11.10.2023, la ora 20:48, Detașamentul 2 de Pompieri Iași a acționat în localitatea Budești, comuna Mogoșești, pentru stingerea unui incendiu produs la vegetația uscată. În urma incendiului au ars aproximativ 5000 de metri pătrați vegetație uscată. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost folosirea focului deschis în spații deschise.
  • în data de 11.10.2023, la ora 19:48, Detașamentul 1 și 2 de Pompieri Iași s-au deplasat în urma unui apel prin SNUAU 112, în municipiul Iași strada Ateneului, pentru stingerea unui incendiu produs la Spitalul Clinic de Urgență ”Prof. Dr. Nicolae Oblu”. În momentul sosirii echipajelor profesioniste de intervenție, incendiul a fost lichidat de către Serviciul Privat pentru Situații de Urgență. Echipajele de intervenție au asigurat măsurile specifice. În urma incendiului izbucnit pe o terasă exterioară a unui balcon, la nivelul etajul 3, au ars aproximativ 10 kg deșeuri menajere. Cauza probabilă de producere a incendiului este în curs de stabilire.
  • 65 de cazuri SMURD, pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave.
  • 2 misiuni pirotehnice în localitățile Avântu și Fărcășeni. În urmă asanării au fost identificate o bombă aruncător de calibru 82 de milimetri și o grenadă defensivă, de exercițiu, care a fost ridicate, transportate și depozitate, în condiții de siguranță, în vederea distrugerii ulterioare.
  • 1 misiune la un accident rutier produs în localitatea Grajduri, în care a fost implicat un singur autoturism, în urma căruia au rezultat 3 victime conștiente, neîncarcerate. După acordarea primului ajutor medical, victimele au fost transportate la spital.
  • 8 alte misiuni:
  • 2 misiuni pentru asigurarea măsurilor de prevenire a situațiilor de urgență și de acordare a primului ajutor, la nevoie, la Hramul Sfintei Cuvioase Parascheva.
  • 1 misiune de recunoaștere în teren la un obiectiv din zona de competență, în vederea asigurării și desfășurării în condiții de operativitate și eficiență a operațiunilor de intervenție în cazul producerii unor situații de urgență.
  • 2 intervenții pentru transportul persoanelor supraponderale.
  • 1 misiune pentru deblocarea ușii unui apartament în vederea facilitării intervenției echipajelor medicale.
  • 1 intervenție în data de 10.10.2023, la ora 18:52, a Secției de Pompieri Pașcani în localitatea Tudor Vladimirescu, comuna Mogoșești-Siret, pentru deblocarea unui bărbat, în vârstă de 62 de ani, care avea membrul superior prins într-un tocător de porumb.
  • 1 misiune pentru salvarea unei vaci căzute într-un puț cu adâncimea de 2 metri în localitatea Cotu Morii.
  • 5 activități de control și informare preventivă:
În perioada menționată, inspectorii de prevenire din cadrul ISU Iași au efectuat 5 controale pe linia prevenirii și stingerii incendiilor la obiective din județul Iași.
Pe timpul verificărilor, pompierii au efectuat și instruirea de specialitate cu reprezentanții obiectivelor.
Personalul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Mihail Sturdza” al județului Iași va continua activitățile orientate spre siguranța cetățenilor, cu accent pe prevenirea situațiilor de urgență și gestionarea operativă a evenimentelor care pun în pericol viața semenilor sau bunurile materiale ale acestora.
Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro
„Descarcă și tu noua APLICAȚIE DSU!” Aplicația DSU este disponibilă atât pe telefoanele cu sistem de operare APPLE, cât și Android și poate fi descărcată gratuit, după cum urmează :
  • App Store - https://apps.apple.com/ro/app/dsu/id1663813906
  • Google Play - https://play.google.com/store/apps/details?id=com.orson.dsu
Materiale de informare preventivă pot fi descărcate de pe linkul: https://isujis.ro/prevenire/informare-preventiva/materiale-de-informare-preventiva/
Compartimentul Informare şi Relaţii Publice
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii