Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:05 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISU Iași Comunicat de presă 09.06.2023

ro

09 Jun, 2023 13:36 766 Marime text

 

      COMUNICAT DE PRESĂ

Ziua Informării Preventive ”Marți 13”
 
Data de 13 iunie 2023 reprezintă un prilej pentru pompierii ieşeni de a se afla din nou alături de cetăţeni, cu recomandări pentru protecţia în situaţii de urgenţă şi materiale informative dedicate unor evenimente de referinţă.
Marţi 13 iunie, va fi marcată „Ziua Informării Preventive”. Având sloganul ”Preveniţi Ghinionul”, activităţile de informare în această zi au ca scop conştientizarea de către cetăţeni a pericolelor la care se pot expune în cazul nerespectării regulilor de comportare în situaţii de urgenţă.

 
Principale obiective constau în derularea campaniei de informare menite să conştientizeze cetăţenii asupra pericolelor la care se expun în cazul nerespectării măsurilor şi regulilor de comportare specifice situaţiilor de urgenţă, crearea comportamentului preventiv şi atitudinii proactive în rândul comunităţii în vederea reducerii semnificative a numărului victimelor.
Cetăţeanul rămâne veriga extrem de importantă în procesul de gestionare a situaţiilor de urgenţă. Rolul său devine unul major prin însuşirea şi aplicarea informaţiilor care vin din partea instituţiilor abilitate, manifestând responsabilitate în relaţiile cu familia, comunitatea şi mediul înconjurător.
 
 
Cu această ocazie, Inspectoratul pentru Situații de urgență ”Mihail Sturdza” al județului Iași în parteneriat cu reprezentanții E-ON / Delgaz Grid, va organiza un punct de informare preventivă în zona centrală pietonală a municipiului Iași (bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt) în intervalul orar 10:00 – 18:00. În acestă perioadă se vor desfășura exerciții demonstrative, activități specifice promovării profesiei și vor fi distribuite materiale tipărite aferente campaniilor de informare preventivă desfășurate.
Totodată, la sediul inspectoratului și la subunitățile de intervenție se va organiza Ziua porților deschise, eveniment la care sunt așteptați toți cetățenii care doresc și au posibilitatea de a ne trece pragul.
 
Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro
„Descarcă și tu noua APLICAȚIE DSU!” Aplicația DSU este disponibilă atât pe telefoanele cu sistem de operare APPLE, cât și Android și poate fi descărcată gratuit, după cum urmează : Materiale de informare preventivă pot fi descărcate de pe linkul: https://isujis.ro/prevenire/informare-preventiva/materiale-de-informare-preventiva/
 
 
Ghinionul poate fi prevenit! Fiţi prevăzători!
Nu uitaţi! Printr-un comportament preventiv, ne putem salva viaţa şi bunurile.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii