Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:45 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISU Iași ”Bradul de Crăciun”, natural sau artificial, se poate aprinde

ro

19 Dec, 2023 15:29 550 Marime text
COMUNICAT DE PRESĂ
Recomandările salvatorilor ieșeni la decorarea bradului de Crăciun
 
   Atmosfera sărbătorilor de iarnă îşi face simțită prezența prin împodobirea gospodăriilor cu luminile jucăușe ale ghirlandelor și ale instalațiilor electrice luminoase. O tradiție importantă pentru fiecare dintre noi o reprezintă împodobirea bradului de Crăciun, un moment de sărbătoare şi bucurie în special pentru cei mici, ei fiind cei care, cu inocența lor caracteristică păstrează permanent în sufletele noastre, a adulților, sentimentele de bucurie și fericire.
Tradiția spune că bradul de Crăciun este pomul vieții fiind tot timpul verde, îl simbolizează pe Hristos care este veșnic viu.
            Deoarece bradul reprezintă una dintre decorațiunile centrale folosite în acest scop, reamintim că trebuie acordată o importanţă deosebită asupra locului unde acesta este amplasat şi asupra elementelor decorative utilizate.
            Nu trebuie să uităm că ”Bradul de Crăciun”, natural sau artificial, se poate aprinde şi arde extrem de violent, contribuind la propagarea rapidă a unui incendiu.
            Pentru a putea preîntâmpina astfel de situații nefericite și a vă bucura în siguranță, alături de cei dragi, de Sărbătorile de iarnă, salvatorii ieșeni vă recomandă respectarea măsurilor de prevenire a incendiilor:
  • nu amplasați bradul în vecinătatea surselor de căldură (radiatoare, reşouri etc.) sau în apropierea materialelor combustibile (perdele, draperii, piese de mobilier etc.);
  • nu aprindeți artificii sau lumânări în bradul de Crăciun sau în apropierea acestuia, indiferent dacă este natural sau artificial, bradul se poate aprinde rapid, conducând la incendierea locuinței;
  • fixați bradul în condiții de siguranță, luând măsuri de împiedicare a răsturnărilor accidentale;
  • la părăsirea locuinței, întrerupeți alimentarea instalațiilor electrice și a decoraţiunilor;
  • supravegheați în permanență copiii, eliminați din jocul lor artificiile, lumânările aprinse şi păstraţi la locuri sigure chibriturile şi brichetele;
  • nu utilizați instalații, decorațiuni electrice cu defecțiuni sau improvizații;
  • nu utilizați lumânări sau alte surse de aprindere cu flacără deschisă în apropierea materialelor combustibile sau inflamabile.
De asemenea, atragem atenţia asupra pericolului de incendiu la care se expun persoanele care utilizează sisteme de încălzire defecte sau care manifestă neglijenţă în folosirea mijloacelor de încălzire şi a surselor de foc.
Salvatorii ieșeni sunt permanent la datorie, pregătiți să răspundă prompt, în sprijinul cetățenilor pentru gestionarea situațiilor de urgență și acordarea primului-ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.
La mulți ani ! Sărbători binecuvântate!
 
Compartimentul Informare şi Relaţii Publice 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii