Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:18 19 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISU Iași 67 de intervenții ale pompierilor ieșeni în ultimele 24 de ore

ro

07 Jul, 2023 13:10 599 Marime text
BULETIN INFORMATIV NR. 75
67 de intervenții ale pompierilor ieșeni în ultimele 24 de ore
 
În ultimele 24 de ore, echipajele de salvatori din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Mihail Sturdza” al județului Iași, cu mijloacele tehnice destinate stingerii incendiilor, recuperării și salvării persoanelor din medii ostile vieții, precum și pentru acordarea primului ajutor calificat, au acționat la 67 de evenimente, dintre care amintim:
  •  7 intervenții pentru stingerea incendiilor, dintre care 3 incendii de vegetație uscată, unul în municipiul Iași, Pădurea Galata, unde au ars aproximativ 25 de metri pătrați de vegetație uscată și 2 incendii în localitatea Bogdănești, comuna Horlești, unde au ars 2,2 hectare de vegetație uscată, aproximativ 400 de metri pătrați de plantație tânără de salcâm și 30 de baloți de fân; 3 incendii produse la punctele de colectare a deșeurilor și a deșeurilor din construcții, în municipiul Iași, precum și incendiu izbucnit la o anexă gospodărească în localitatea Federeni, comuna Deleni. Au ars un perete din lemn, în suprafată de 3 metri pătrați și diverse obiecte de mobilier, o cauză probabilă de producere a incendiului a fost de la un cablu electric defect. Pe timpul incendiilor nu au fost înregistrate victime.
  • 48 de cazuri SMURD, pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave.
  • 1 accident rutier produs în municipiul Iași, strada Silvestru, în care au fost implicate două autovehicule, în urma căruia au rezultat trei victime conștiente, neîncarcerate. După evaluarea medicală, două victime au fost transportate la spital. Cazul a rămas în atenția autorităților pentru cercetări.
  • 1 exercițiu cu forțe și mijloace în teren pentru gestionarea unei situații de urgență, cu scopul antrenării personalului pe locul de muncă și a personalului operativ privind modul de acţiune în cazul producerii unei situații de urgență la un obiectiv economic.
  • 6 misiuni în urma fenomenelor meteorologice periculoase, Cod Portocaliu din data de 6 iulie 2023, de instabilitate atmosferică accentuată, averse torențiale, descărcări electrice, vijelii, grindină, iar pe intervale scurte cantitățile de apă izolat au depășit 70 de litri/mp, astfel:
  1. A intervenit o autospecială de intervenție din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Iași pentru degajarea unui copac căzut pe carosabil în localitatea/comuna Sinești.
  2. A intervenit o autospecială de intervenție din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Iași pentru degajarea unui copac căzut pe carosabil în municipiul Iași, șoseaua Rediu.
  3. A intervenit o autospecială de intervenție cu o motopompă din cadrul Detașamentului de Pompieri Târgu Frumos, pentru scoaterea apei dintr-o curte inundată (suprafață inundată fiind de aproximativ 30 de mp, cu o adâncime 25 de cm) în orașul Tg. Frumos, str. Cuza Vodă.
  4. Au intervenit 3 autospeciale de intervenție cu 3 motopompe din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Iași pentru scoaterea apei din 3 curți inundate, în care se aflau 2 locuințe, respectiv un beci în orașul Podu Iloaiei, localitatea Budăi.
  5. A intervenit o autospecială de intervenție cu o motopompă din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Iași pentru evacuarea apei de pe strada Zorilor, oraș Podu Iloaiei, pe o lungime de aproximativ 30 de metri și o adâncime de aproximativ 1 metru.
  6. Au fost asigurate măsurile specifice în urma producerii unor defecțiuni la rețeaua electrică, în localitatea Breazu, comuna Rediu.
Evenimente gestionate de către serviciile voluntare pentru situații de urgență:
1.  Curte inundată în localitatea Hodora, comuna Cotnari a intervenit SVSU Cotnari.
2.  Două grădini inundate în localitatea Erbiceni, comuna Erbiceni a intervenit SVSU Erbiceni.
3.  Curte inundată în localitatea/comuna Dumești a intervenit SVSU Dumești.
4.  Curte inundată în localitatea/comuna Brăești a intervenit SVSU Brăești.
În perioada menționată, inspectorii de prevenire din cadrul ISU Iași au efectuat 4 controale pe linia prevenirii și stingerii incendiilor la obiective din județul Iași, în urma cărora au fost aplicate 35 de sancțiuni contravenționale, dintre care 9 amenzi în cuantum de 159.500 lei. Pe timpul verificărilor, pompierii au efectuat și instruirea de specialitate cu reprezentanții obiectivelor.
Personalul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Mihail Sturdza” al județului Iași va continua activitățile orientate spre siguranța cetățenilor, cu accent pe prevenirea situațiilor de urgență și gestionarea operativă a evenimentelor care pun în pericol viața semenilor sau bunurile materiale ale acestora.
 
Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro
„Descarcă și tu noua APLICAȚIE DSU!” Aplicația DSU este disponibilă atât pe telefoanele cu sistem de operare APPLE, cât și Android și poate fi descărcată gratuit, după cum urmează :
Materiale de informare preventivă pot fi descărcate de pe linkul: https://isujis.ro/prevenire/informare-preventiva/materiale-de-informare-preventiva/
 
Compartimentul Informare şi Relaţii Publice
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii