Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
14:26 21 09 2023 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISU Iași 61 de intervenții ale pompierilor ieșeni în ultimele 24 de ore

ro

19 Sep, 2023 13:32 360 Marime text
61 de intervenții ale pompierilor ieșeni în ultimele 24 de ore
 
În ultimele 24 de ore, echipajele de salvatori din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Mihail Sturdza” al județului Iași, cu mijloacele tehnice destinate stingerii incendiilor, recuperării și salvării persoanelor din medii ostile vieții, precum și pentru acordarea primului ajutor calificat, au acționat la 61 de evenimente, dintre care amintim:

3 intervenții pentru stingerea incendiilor, dintre care:
2 incendii de vegetație uscată izbucnite în localitățile Cuza Vodă, comuna Popricani și Mirești, comuna Miroslovești. În urma incendiilor au ars aproximativ 350 de metri pătrați de vegetație uscată, având drept cauză probabilă de producere a incendiului folosirea focului deschis în spații deschise.
1 intervenție pentru asigurarea măsurilor specifice de prevenire și stingere a incendiilor la un scurtcircuit produs la rețeaua de transport a energiei electrice din municipiul Iași, strada Arcu.
50 de cazuri SMURD, pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave.
1 misiune pirotehnică în localitatea Popricani. În urmă asanării a 10 metri pătrați de teren agricol a fost identificat un proiectil exploziv de calibru 100 de milimetri, care a fost ridicat, transportat și depozitat, în condiții de siguranță, în vederea distrugerii ulterioare.

Pe această cale le recomandăm cetățenilor:
Ca în cazul în care descoperă elemente de muniție neexplodată sau luați la cunoștință despre existența lor, anunțați imediat evenimentul prin SNAU 112.
Pentru evitarea unor tragedii atunci când descoperiți elemente de muniție neexplodată acționați astfel :
Nu atingeți, nu loviți și nu mișcați muniția descoperită;
Nu demontați din curiozitate elementele componente ale muniției descoperite;
Nu introduceți în foc munițiile și nu faceți foc în apropierea lor;
Nu ridicați, nu transportați, nu introduceți munițiile neexplodate în locuințe;
Nu aruncați munițiile la fier vechi și nu le predați la societățile colectoare;
Nu lăsați copiii să se joace cu muniția;
La sosirea organelor specializate indicați locul unde ați descoperit muniția respectivă.Când se execută lucrări și se depistează, cu ocazia săpăturilor, muniții neexplodate, se sistează imediat lucrările, se îndepărtează întregul personal din zona periculoasă și se anunță evenimentul la 112.
Neutralizarea și distrugerea munițiilor se execută numai de către echipele pirotehnice care au pregătirea și dotarea cu aparatura specială pentru această misiune periculoasă.
NU UITAȚI! Pentru a evita producerea unor tragedii este deosebit de important să respectați regulile de comportament atunci când este găsit un element de muniție neexplodat!
1 misiune la accidentul rutier produs pe DJ281, orașul Podu Iloaiei, în care a fost implicat un singur autoturism, în urma căruia au rezultat 2 victime, conștientte, neîncarcerate. După evaluarea primară și acordarea primului ajutor, victimele au fost transportate la spital.
3 alte misiuni:
1 misiune de asigurare a măsurilor de prevenire a situațiilor de urgență pe timpul desfășurării partidei de fotbal dintre  ACSM Politehnica Iași – FC Botoșani, disputat pe stadionul ”Emil Alexandrescu” din municipiul Iași;
1 intervenție pentru deblocarea ușii de acces al unei case de locuit, în municipiul Pașcani, în vederea facilitării echipajelor medicale.
1 misiune în municipiul Iași, strada Vitejilor, pentru salvarea unui porumbel prins între firele electrice.
3 activități de control și informare preventivă:În perioada menționată, inspectorii de prevenire din cadrul ISU Iași au efectuat 3 controale pe linia prevenirii și stingerii incendiilor la obiective din județul Iași, în urma cărora au fost aplicate 15 sancțiuni contravenționale, dintre care 10 avertismente și 5 amenzi, în cuantum de 9.500 de lei.
Pe timpul verificărilor, pompierii au efectuat și instruirea de specialitate cu reprezentanții obiectivelor.
Personalul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Mihail Sturdza” al județului Iași va continua activitățile orientate spre siguranța cetățenilor, cu accent pe prevenirea situațiilor de urgență și gestionarea operativă a evenimentelor care pun în pericol viața semenilor sau bunurile materiale ale acestora.

Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro
„Descarcă și tu noua APLICAȚIE DSU!” Aplicația DSU este disponibilă atât pe telefoanele cu sistem de operare APPLE, cât și Android și poate fi descărcată gratuit, după cum urmează :
App Store - https://apps.apple.com/ro/app/dsu/id1663813906
Google Play - https://play.google.com/store/apps/details?id=com.orson.dsu
Materiale de informare preventivă pot fi descărcate de pe linkul: https://isujis.ro/prevenire/informare-preventiva/materiale-de-informare-preventiva/
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii