Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:43 15 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISU Iași 60 de intervenții ale pompierilor ieșeni în ultimele 24 de ore

ro

08 Aug, 2023 15:44 570 Marime text
BULETIN INFORMATIV NR. 93
60 de intervenții ale pompierilor ieșeni în ultimele 24 de ore
 
În ultimele 24 de ore, echipajele de salvatori din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Mihail Sturdza” al județului Iași, cu mijloacele tehnice destinate stingerii incendiilor, recuperării și salvării persoanelor din medii ostile vieții, precum și pentru acordarea primului ajutor calificat, au acționat la 60 de evenimente, dintre care amintim:
  •  3 intervenții pentru stingerea incendiilor, astfel:
  • la ora 11:50, Detașamentul 2 de Pompieri Iași a intervenit în localitatea Tomești, pentru stingerea unui incendiu produs la vegetația uscată. Au ars aproximativ 1200 de metri pătrați de vegetație uscată și aproximativ 5 tone de diverse deșeuri. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost folosirea focului deschis în spații deschise.
  • la ora 18:30, Punctul de lucru Hârlău a acționat în localitatea Sticlăria, pentru stingerea unui incendiu produs la un autoturism. În urma incendiului au ars în totalitate elementele combustibile din componența autoturismului și diverse documente ale proprietarului. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost efectul termic al curentului electric.
  • la ora 21:08, Detașamentele 1 și 2 de Pompieri Iași au intervenit în localitatea Valea Adâncă, pentru stingerea unui incendiu produs la o casă de locuit. În urma incendiului au ars un autoturism, șarpanta acoperișului locuinței pe o suprafață de aproximativ 350 de metri pătrați, garajul din lemn cu suprafața de aproximativ 40 de metri pătrați și bunurile aflate în interior. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost tabloul electric de distribuție cu defecţiuni, neizolat corespunzător sau suprasolicitat.
  • 47 de cazuri SMURD, pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave.
  • 1 misiune pirotehnică în localitatea Muncelu de Sus. În urma asanării au fost descoperit un proiectil exploziv de calibru 100 de milimetri. Elementul de muniție a fost ridicat, transportat și depozitat în vederea distrugerii ulterioare.
  • 3 misiuni de asistența persoanelor – pentru transportul persoanelor.
  • 6 activități de control și informare preventivă:
În perioada menționată, inspectorii de prevenire din cadrul ISU Iași au efectuat 6 controale pe linia prevenirii și stingerii incendiilor la obiective din județul Iași.
Pe timpul verificărilor, pompierii au efectuat și instruirea de specialitate cu reprezentanții obiectivelor.
Personalul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Mihail Sturdza” al județului Iași va continua activitățile orientate spre siguranța cetățenilor, cu accent pe prevenirea situațiilor de urgență și gestionarea operativă a evenimentelor care pun în pericol viața semenilor sau bunurile materiale ale acestora.
 
Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro
„Descarcă și tu noua APLICAȚIE DSU!” Aplicația DSU este disponibilă atât pe telefoanele cu sistem de operare APPLE, cât și Android și poate fi descărcată gratuit, după cum urmează :
Materiale de informare preventivă pot fi descărcate de pe linkul: https://isujis.ro/prevenire/informare-preventiva/materiale-de-informare-preventiva/
Compartimentul Informare şi Relaţii Publice
 
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii