Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:03 19 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISU Iași 45 de intervenții ale pompierilor ieșeni în ultimele 24 de ore

ro

28 Sep, 2023 15:03 493 Marime text
45 de intervenții ale pompierilor ieșeni în ultimele 24 de ore
 
În ultimele 24 de ore, echipajele de salvatori din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Mihail Sturdza” al județului Iași, cu mijloacele tehnice destinate stingerii incendiilor, recuperării și salvării persoanelor din medii ostile vieții, precum și pentru acordarea primului ajutor calificat, au acționat la 45 de evenimente, dintre care amintim:
5 intervenții pentru stingerea incendiilor:
  • la ora 15:30, Detașamentul 2 de Pompieri Iași a intervenit în municipiul Iași, strada Clopotari, pentru stingerea unui incendiu produs la un punct de colectare a deșeurilor menajere. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost folosirea focului deschis în spații deschise.
  • la ora 15:45, Secția de Pompieri Pașcani a intervenit în localitatea Cozmești, comuna Stolniceni-Prăjescu, pentru stingerea unui incendiu produs la vegetația uscată. În urma incendiului a ars vegetația uscată pe o suprafață de aproximativ 150 de metri pătrați. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost folosirea focului deschis în spații deschise.
  • la ora 16:05, Secția de Pompieri Pașcani a intervenit în localitatea Blăgești, suburbie a municipiului Pașcani, pentru stingerea unui incendiu produs la vegetația uscată. A ars vegetația uscată pe o suprafață de aproximativ 20 de metri pătrați. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost folosirea focului deschis în spații deschise.
  • la ora 17:43, Detașamentul 1 de Pompieri Iași a intervenit în localitatea/comuna Rediu, pentru stingerea unui incendiu produs la vegetația uscată. A ars vegetația uscată pe o suprafață de aproximativ 1 hectar. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost folosirea focului deschis în spații deschise.
  • la ora 00:36, Detașamentul 1 de Pompieri Iași a intervenit în municipiul Iași, strada Moara de Vânt, pentru stingerea unui incendiu produs la un autoturism. În urma incendiului autoturismul a ars în proporție de 95%. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost un cablu electric defect.
  • 34 de cazuri SMURD, pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave.
  • 2 misiuni la accidente rutiere în municipiul Pașcani și DJ248A, de pe raza localității Valea Ursului.

În municipiul Pașcani au fost asigurate măsurile specifice la accidentul rutier în care au fost implicate o autoutilitară și un autoturism. În urma evenimentului rutier nu au rezultat victime.
De asemenea, pe DJ 248A au fost implicate în evenimentul rutier un autoturism și o autoutilitară,  în urma căruia au rezultat 5 victime conștiente, neîncarcerate. După acordarea primului ajutor medical, 2 victime au fost transportate la spital.
Cazurile au rămas în atenția autorităților pentru cercetări.

3 alte misiuni:
2 intervenții de recunoaștere la obiective din zona de competență, în vederea asigurării și desfășurării în condiții de operativitate și eficiență a operațiunilor de intervenție în cazul producerii unor situații de urgență;
1 exercițiu cu forțe și mijloace în teren, unde a fost simulat accidentarea unei persoane, în timp ce lucra la rețeaua de energie electrică. Scopul exercițiului a fost de perfecționare a deprinderilor pentru punerea în aplicare a planurilor de cooperare cu instituții care pot îndeplini funcții de sprijin pe timpul gestionării situațiilor de urgență; verificarea capacității de cooperare pe timpul misiunilor de intervenție cu forțe aparținând MAI; antrenarea autorităților responsabile, definite prin H.G. 557/2016 privind managementul tipurilor de risc, pentru tipul de risc simulat; verificarea gradului de pregătire și cunoaștere a personalului unității pentru executarea acțiunilor de intervenție în teren; antrenarea întregului personal participant pentru punerea în aplicare a planurilor şi procedurilor de intervenție, conform încadrării şi misiunilor primite.
1 activitate de control și informare preventivă:

În perioada menționată, inspectorii de prevenire din cadrul ISU Iași au efectuat 1 control pe linia prevenirii și stingerii incendiilor la obiective din județul Iași, în urma cărora au fost aplicate 6 sancțiuni contravenționale, dintre care 6 avertismente.
Pe timpul verificărilor, pompierii au efectuat și instruirea de specialitate cu reprezentanții obiectivelor.
Personalul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Mihail Sturdza” al județului Iași va continua activitățile orientate spre siguranța cetățenilor, cu accent pe prevenirea situațiilor de urgență și gestionarea operativă a evenimentelor care pun în pericol viața semenilor sau bunurile materiale ale acestora.
Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro
„Descarcă și tu noua APLICAȚIE DSU!” Aplicația DSU este disponibilă atât pe telefoanele cu sistem de operare APPLE, cât și Android și poate fi descărcată gratuit, după cum urmează :
App Store - https://apps.apple.com/ro/app/dsu/id1663813906
Google Play - https://play.google.com/store/apps/details?id=com.orson.dsu
Materiale de informare preventivă pot fi descărcate de pe linkul: https://isujis.ro/prevenire/informare-preventiva/materiale-de-informare-preventiva/
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii