Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:09 19 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISU Iași 178 de intervenții ale pompierilor ieșeni în perioada 07 – 09 iulie 2023

ro

10 Jul, 2023 15:36 642 Marime text
BULETIN INFORMATIV NR. 76
178 de intervenții ale pompierilor ieșeni în perioada 07 – 09 iulie 2023
 
În perioada 07 – 09 iulie 2023, echipajele de salvatori din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Mihail Sturdza” al județului Iași, cu mijloacele tehnice destinate stingerii incendiilor, recuperării și salvării persoanelor din medii ostile vieții, precum și pentru acordarea primului ajutor calificat, au acționat la 178 de evenimente, dintre care amintim:
  •  10 intervenții pentru stingerea incendiilor, dintre care 1 incendiu de vegetație uscată, în localitatea Verșeni, comuna Miroslovești, unde au ars aproximativ 2 hectare de vegetație uscată; 1 incendiu produs la un punct de colectare a deșeurilor în municipiul Pașcani, unde au ars aproximativ 2 tone de deșeuri; 1 incendiu produs la o clădire din panouri ușoare, în localitatea Balș; 2 incendii izbucnite la case de locuit în localitatea Deleni și în municipiul Iași, cauzele producerii incendiilor fiind fumatul și folosirea sursei intenționate pentru a genera incendiul; 2 incendii izbucnite la tablourile electrice, în municipiul Iași, într-un apartament și la o casă în municipiul Pașcani, cauza probabilă a producerii incendiilor fiind de la un cablu electric defect și efectul termic al curentului electric; 1 incendiu produs la un autoturism parcat în municipiul Iași, în urma incendiului au ars elementele combustibile din compartimentul motor, iar o cauză probabilă de producere a incendiului a fost un cablu electric defect; 1 incendiu izbucnit la o sală de evenimente din localitatea Mogoșești. În urma incendiului au ars acoperișul pe o suprafață de aproximativ 20 de metri pătrați un tablou electric și termoizolația pe o suprafață de aproximativ 20 de metri pătrați. S-au degradat decorațiunile interioare pe o suprafață de 150 de metri pătrați, iar o cauză probabilă de producere a incendiului a fost un cablu electric defect și 1 incendiu izbucnit la un spațiu comercial în orașul Hârlău. În urma incendiului au ars bunurile de pe terasa aflată pe o suprafață de 200 de metri pătrați, bunurile din patru încăperi pe o suprafață de 300 de metri pătrați. Au fost afectate de incendiu 2 autoturisme parcate în imediata apropiere. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost utilizarea intenționată a sursei de aprindere pentru a genera incendiul. Pe timpul incendiilor nu au fost înregistrate victime.
  • 122 de cazuri SMURD, pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave.
  • 4 accidente rutiere, dintre care 2 produse în municipiul Iași, pe bulevardul Tudor Vladimirescu, în care au fost implicate două autovehicule, în urma căruia au rezultat trei victime conștiente, neîncarcerate. După evaluarea medicală, două victime au fost transportate la spital. Accident rutier produs pe bulevardul C. A. Rosseti, în care au fost implicate 3 autoturisme, cu 3 victime conștiente, neîncarcerate, iar în urma evaluării medicale, victimele au fost transportate la spital; 1 accident rutier produs pe DJ282, unde un autoturism s-a răsturnat în afara părții carosabile, cu 3 victime conștiente, neîncarcerate, care au fost transportate la spital și 1 accident produs în localitatea Popricani, în care a fost implicat un autoturism, cu o victimă, conștientă, neîncarcerată, iar în urma evaluării medicale victima a fost transportată la spital. Cazurile au rămas în atenția autorităților pentru cercetări.
  • 1 misiune pirotehnică în municipiul Iași, strada E. Bârleanu, pentru asanarea terenului de muniția rămasă neexplodată din timpul conflictelor militare. În urma asanării a fost ridicat 1 proiectil de calibru 75 de milimetri.
  • 2 misiuni de asistența persoanelor - transport persoane supraponderale.
  • 1 intervenție pentru salvări de animale – pisică urcată pe acoperișul unui bloc.
  • 1 misiune pentru asigurarea măsurilor specifice de prevenire a situațiilor de urgență de acordare a prim ajutorului medical la un eveniment public ”Bâlciul din incinta Oborului” organizat în orașul Târgu Frumos.
  • 20 de misiuni în urma fenomenelor meteorologice periculoase, din perioada menționată cu instabilitate atmosferică accentuată, averse torențiale, descărcări electrice, vijelii, grindină, astfel:
  1. 7 intervenții pentru degajarea apei din subsolul blocurilor de pe strada Mușatini, bulevardul Alexandru  cel Bun – 4 blocuri, aleea Plăieșilor, aleea Rozelor;
  2. 5 misiuni pentru degajarea copacilor căzuți peste căile rutiere, firele de transport electrice, bloc, trotuar, dintre care în municipiul Iași – 3 misiuni, pe DN28A – între Pașcani și Moțca și orașul Târgu Frumos;
  3. 4 misiuni pentru degajarea apei din curți, gospodării și străzi din municipiul Iași, strada Silvestru, strada Brădetului, strada Cicoarei, Aleea Mușatini – lungime de 200 de metri,  
  4. 1 misiune pentru degajarea apei dintr-o stație de transformare din municipiul Iași, calea Chișinăului;
  5. 1 intervenție pentru degajarea apei dintr-o societate comercială pe Aleea Mușatini;
  6. 1 misiune pentru degajarea apei din subsolul bisericii catolice din localitatea Horpaz, comuna Miroslava;
  7. 1 intervenție pentru degajarea apei din Pasajul Galata, municipiul Iași.
În perioada menționată, inspectorii de prevenire din cadrul ISU Iași au efectuat 17 controale pe linia prevenirii și stingerii incendiilor la obiective din județul Iași, în urma cărora au fost aplicate 79 de sancțiuni contravenționale, dintre care 20 de amenzi în cuantum de 137.000 lei. Pe timpul verificărilor, pompierii au efectuat și instruirea de specialitate cu reprezentanții obiectivelor.
Personalul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Mihail Sturdza” al județului Iași va continua activitățile orientate spre siguranța cetățenilor, cu accent pe prevenirea situațiilor de urgență și gestionarea operativă a evenimentelor care pun în pericol viața semenilor sau bunurile materiale ale acestora.
Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro
„Descarcă și tu noua APLICAȚIE DSU!” Aplicația DSU este disponibilă atât pe telefoanele cu sistem de operare APPLE, cât și Android și poate fi descărcată gratuit, după cum urmează :
Materiale de informare preventivă pot fi descărcate de pe linkul: https://isujis.ro/prevenire/informare-preventiva/materiale-de-informare-preventiva/
Compartimentul Informare şi Relaţii Publice
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii