Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:06 19 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISU Iași 153 de intervenții ale pompierilor ieșeni din perioada 14 – 16 iulie 2023

ro

17 Jul, 2023 15:28 663 Marime text
BULETIN INFORMATIV NR. 81
153 de intervenții ale pompierilor ieșeni din perioada 14 – 16 iulie 2023
 
În perioada 14 – 16 iulie a.c, echipajele de salvatori din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Mihail Sturdza” al județului Iași, cu mijloacele tehnice destinate stingerii incendiilor, recuperării și salvării persoanelor din medii ostile vieții, precum și pentru acordarea primului ajutor calificat, au acționat la 153 de evenimente, dintre care amintim:
  • 9 intervenții pentru stingerea incendiilor, astfel:
  • în data de 15.07.2023, ora 02:22, Detașamentul 1 de Pompieri Iași a acționat în mun. Iași, str. Vasile Conta, jud. Iași, pentru stingerea unui incendiu la o clădire de locuit. A ars acoperișul pe o suprafață de proximativ 250 de metri pătrati, fiind afectat și acoperișul altor două case de locuit. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost folosirea focului deschis în spații deschise.
  • în data de 15.07.2023, ora 06:28, Secția de Pompieri Pașcani a intervenit în localitatea/comuna Valea Seacă, pentru stingerea unui incendiu produs la un autoturism. Au ars elemtele combustibile din interiorul autoturismului. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost scurtcircuitul electric.
  • în data de 15.07.2023, ora 13:20, Detașamentul 1 de Pompieri Iași a acționat în localitatea Uricani, comuna Miroslava, pentru stingerea unui incendiu produs la vegetația uscată. A ars vegetația uscată pe o suprafață de aproximativ 400 de metri pătrați. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost folosirea focului deschis în spații deschise.
  • în data de 15.07.2023, ora 14:15, Detașamentul 2 de Pompieri Iași a intervenit în localitatea/comuna Tomești, pentru stingerea unui incendiu produs la deșeuri menajere. Au ars aproximativ 1500 kg de deșeuri. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost folosirea focului deschis în spații deschise.
  • în data de 15.07.2023, ora 16:55, Detașamentul 2 de Pompieri Iași a acționat în municipiul Iași, strada Cerna, pentru stingerea unui incendiu produs în bucătaria unui apartament. A ars o oală uitată pe aragaz, iar proprietara a fost asistată medical de către echipajul de prim ajutor medical. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost aparatul de gătit și supraîncălzit.
  • în data de 15.07.2023, ora 22:55, Detașamentul 2 de Pompieri Iași a intervenit în localitatea/comuna Tomești, pentru stingerea unui incendiu de deșeuri menajere. Au ars aproximativ 400 kg de deșeuri. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost folosirea focului deschis în spații deschise.
  • în data de 16.07.2023, ora 16:07, Detașamentul 2 de Pompieri Iași a acționat în localitatea Dancu, comun Holboca, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la vegetația uscată. A ars vegetație uscată pe o suprafață de aproximativ 500 de metri pătrați. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost folosirea focului deschis în spații deschise.
  • în data de 16.07.2023, ora 20:45, Detașamentul  de Pompieri Târgu Frumos a intervenit în localitatea Zmeu, co.muna Lungani, pentru stingerea unui incendiu produs la un autoturism care a ars în totalitate. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost scurtcircuitul electric
  • în data de 17.07.2023, ora 00:25, Detașamentul 2 de Pompieri Iași a acționat în slocalitatea/comuna Ciurea, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la deșeuri. Au ars aproximativ 2000 kg de deșeuri. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost folosirea focului deschis în spații deschise.
  • 5 accidente rutiere:
  • în data de 14.07.2023, ora 17:50, Detașamentul de Pompieri Târgu Frumos a acționat în localitatea Bălțați, pe DN28, la un accident rutier în care au fost implicate 2 autoturisme, în urma căruia a rezultat o victimă conștientă, neîncarcerată. După acordarea primului ajutor medical, victima a refuzat  transportul la spital.
  • în data de 16.07.2023, ora 08:32, Detașamentul 1 de Pompieri Iași a intervenit în localitatea Popricani, pe DN24C la un accident rutier în care au fost implicate 2 autoturisme, în urma căruia a rezultat o victimă conștientă, neîncarcerată. După acordarea primului ajutor medical, victima a refuzat  transportul la spital.
  • în data de 16.07.2023, ora 13:53, Secția de Pompieri Pașcani a acționat în localitatea Cristești, pe DN 2, pentru asigurarea măsurilor specifice la un TIR, încărcat cu cereale, care s-a răsturnat pe partea carosabilă. Șoferul camionului, în vârstă 37 de ani, a refuzat asistența medicală și transportul la spital.
  • în data de 16.07.2023, ora 20:07, Secția de Pompieri Pașcani a intervenit în localitatea Ruginoasa, pe DN 28, pentru asigurarea măsurilor specifice la un accident rutier în care au fost implicate două autoturisme, din care au rezultat patru victime conștiente, neîncarcerate care au fost transportate la spital.
  • în data de 17.07.2023, ora 02:05, Detașamentul 2 de Pompieri Iași a acționat în localitatea Padureni, comuna Grajduri, pentru asigurarea măsurilor specifice la un accident rutier în care a fost implicat un autoturism, în urma căruia au rezultat trei victime conștiente, neîncarcerate. După acordarea primului ajutor medical, acestea au fost transportate la spital de către echipajele Serviciului Județean de Ambulanță sosite la locul intervenției.
  • 121 de cazuri SMURD, pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave.
  • 2 misiuni de asanare în localitatea Popești și Horleși. De la fața locului au fost ridicate, transportate și depozitate în vederea distrugerii ulterioare două proiectile explozive de calibru 122 de milimetri.
  • 1 intervenție pentru salvări de animale în municipiul Iași, șoseaua Sărărie, pentru salvarea unei pisici dintr-un copac.
  • 6 intervenții pentru asistența și salvarea persoanelor – transport persoană supraponderală și scoaterea unei persoane înecate dintr-un lac în localitatea Stejarii, comuna Țigănași.
  • 1 misiune pentru asigurarea măsurilor specifice de prevenire a situațiilor de urgență de acordare a prim ajutorului medical la un eveniment public ”Getodava” desfășurat în municipiul Iași;
  • 3 intervenții în urma fenomenelor hidro-meteo periculoase din data de 14 iulie a.c.:
  • Secția de Pompieri Pașcani a intervenit în municipiul Pașcani, Eugen Stamate, pentru degajarea unui elemnt din acoperișul unui bloc care putea pune în pericol trecătorii.
  • Detașamentul 2 de Pompieri Iași a intervenit în municipiul Iași, strada Marginii, pentru degajarea unui copac căzut pe carosabil.
  • Detașamentul 2 de Pompieri Iași a intervenit în municipiul Iași, strada Bucium, pentru degajarea unui copac înclinat, care era în pericol de cădere.
  • 5 activități de control și informare preventivă:
În perioada menționată, inspectorii de prevenire din cadrul ISU Iași au efectuat 3 controale pe linia prevenirii și stingerii incendiilor la obiective din județul Iași. Pe timpul verificărilor, pompierii au efectuat și instruirea de specialitate cu reprezentanții obiectivelor.
Personalul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Mihail Sturdza” al județului Iași va continua activitățile orientate spre siguranța cetățenilor, cu accent pe prevenirea situațiilor de urgență și gestionarea operativă a evenimentelor care pun în pericol viața semenilor sau bunurile materiale ale acestora.
Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro
„Descarcă și tu noua APLICAȚIE DSU!” Aplicația DSU este disponibilă atât pe telefoanele cu sistem de operare APPLE, cât și Android și poate fi descărcată gratuit, după cum urmează :
Materiale de informare preventivă pot fi descărcate de pe linkul: https://isujis.ro/prevenire/informare-preventiva/materiale-de-informare-preventiva/
Compartimentul Informare şi Relaţii Publice
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii