Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:46 19 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISU Iași 131 de intervenții ale pompierilor ieșeni în perioada 04 – 06 august 2023

ro

07 Aug, 2023 11:17 434 Marime text
                                               
BULETIN INFORMATIV NR. 92
131 de intervenții ale pompierilor ieșeni în perioada 04 – 06 august 2023
 
În perioada 04 – 06 august a.c., echipajele de salvatori din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Mihail Sturdza” al județului Iași, cu mijloacele tehnice destinate stingerii incendiilor, recuperării și salvării persoanelor din medii ostile vieții, precum și pentru acordarea primului ajutor calificat, au acționat la 131 de evenimente, dintre care amintim:
  •  8 intervenții pentru stingerea incendiilor, dintre care 4 incendii de vegetație uscată în localitățile Zece Prăjini (1 ha), Tomești (30 ha), Gura Bohotin (1 ha) și Miroslava (0,05 ha);  2 incendii izbucnite la locuințe în municipiul Iași și localitatea Rediu, fără victime; 1 incendiu produs la deșeuri în localitatea Zanea și o intervenție de stingere a unui depozit de furaje în localitatea Todirești.
  • 103 de cazuri SMURD, pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave.
  • 1 misiune pirotehnică în localitatea Sodomeni. În urma asanării au fost descoperite 58 de cartușe și tuburi de cartușe, de diferite calibre. Elementele de muniție au fost ridicate, depozitate în vederea distrugerii ulterioare.
  • 6 accidente rutiere, astfel:
  • în data de 04.08.2023, la ora 09:36, Detașamentul 2 de Pompieri Iași a intervenit în municipiul Iași, bulevardul N. Iorga, pentru descarcerarea unei victime conștiente ce a rezultat în urma coliziunii dintre un tramvai și un autoturism. Victima a fost transportată la spital de către echipajul medical sosit la locul solicitării.
  • în data de 04.08.2023, la ora 14:00, Detașamentul 1 de Pompieri Iași a intervenit pe drumul național DN28C, în localitatea Popricani, pentru asigurarea măsurilor specifice la un accident rutier în care au fost implicate două autoturisme din care au rezultat două victime. În urma evaluării medicale, acestea au refuzat transportul la spital.
  • în data de 05.08.2023, la ora 21:45, Punctul de lucru Hârlău a intervenit pe drumul național DN28B, în localitatea Deleni, pentru asigurarea măsurilor specifice la un accident rutier în care a fost implicată o autocisternă răsturnată în afara părții carosabile, fără victime.
  • în data de 06.08.2023, la ora 12:56, Secția de Pompieri Pașcani a intervenit pe drumul național DN2, în localitatea Cristești, la un accident rutier în care au fost implicate trei autoturisme și un autocamion, în urma căruia a rezultat o victimă conștientă, neîncarcerată. După acordarea primului ajutor medical, victima a refuzat transportul la spital.
  • în data de 06.08.2023, la ora 15:37, Secția de Pompieri Pașcani a intervenit pe drumul național DN2, în localitatea Cristești, la un accident rutier în care au fost implicate două autoturisme, în urma căruia a rezultat o victimă conștientă, neîncarcerată. După acordarea primului ajutor medical, victima a fost transportată la spital.
  • în data de 06.08.2023, la ora 17:11, Detașamentul 1 de Pompieri Iași a intervenit pe DN 24 în localitatea Vulturi, la un accident rutier în care au fost implicate trei autoturisme, în urma căruia au rezultat două victime conștiente, neîncarcerate. După acordarea primului ajutor medical, victimele au refuzat transportul la spital.
  • 8 misiuni de asistența persoanelor 6 misiuni pentru transportul persoanelor; 1 deblocare de ușă și 1 misiune pentru salvarea a două persoane înecate pe cursul vechi al râului Jijia din localitatea Costuleni. Victimele au fost scoase inconștiente din apă și s-au efectuat manevre de resuscitare. Ulterior, o victimă a fost declarată decedată, iar ce de-a doua victimă, resuscitată, a fost transportată la spital.
  • 1 misiune de antrenament – a echipajului de scafandri pe o acumulare din localitatea Belcești.
  • 1 misiune de sablare a carosabilului în municipiul Iași, strada Ciric.
  • 3 activități de control și informare preventivă:
În perioada menționată, inspectorii de prevenire din cadrul ISU Iași au efectuat 3 controale pe linia prevenirii și stingerii incendiilor la obiective din județul Iași.
Pe timpul verificărilor, pompierii au efectuat și instruirea de specialitate cu reprezentanții obiectivelor.
Personalul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Mihail Sturdza” al județului Iași va continua activitățile orientate spre siguranța cetățenilor, cu accent pe prevenirea situațiilor de urgență și gestionarea operativă a evenimentelor care pun în pericol viața semenilor sau bunurile materiale ale acestora.
 
Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro
„Descarcă și tu noua APLICAȚIE DSU!” Aplicația DSU este disponibilă atât pe telefoanele cu sistem de operare APPLE, cât și Android și poate fi descărcată gratuit, după cum urmează :
Materiale de informare preventivă pot fi descărcate de pe linkul: https://isujis.ro/prevenire/informare-preventiva/materiale-de-informare-preventiva/
Compartimentul Informare şi Relaţii Publice
 
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii