Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:18 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISU Iași 1 misiune de asanare a muniției rămase neexplodate

ro

25 Mar, 2024 11:30 336 Marime text
BULETIN INFORMATIV NR. 45
166 de evenimente gestionate de către pompierii ieșeni în perioada 22 – 24 martie 2024
 
În perioada 22 – 24 martie a.c., pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Mihail Sturdza” al Județului Iași au gestionat 166 de evenimente, dintre care amintim:
  • 7 intervenții pentru stingerea incendiilor:
  • Detașamentul 1 de Pompieri Iași a intervenit pentru lichidarea a 3 incendii, din care două la case de locuit, iar unul la tabloul electric al unei organizări de șantier, din municipiul Iași. Dacă incendiul produs la o locuință din localitatea Vânători, comuna Popricani a ars acoperișul pe o suprafață de aproximativ 80 de mp, în localitatea Zaboloteni, comuna Trifești, incendiul a produs o victimă. După localizarea incendiului, echipajele de salvatori au descoperit o victimă, de sex masculin, carbonizată. Cauzele probabile de producere a incendiilor la casele de locuit au fost efectul termic al coșului de fum neprotejat termic față de materialele combustibile.
  • Detașamentul 2 de Pompieri Iași a intervenit pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un autoturism în localitatea Rediu. În urma incendiului au ars elementele combustibile, având drept cauză efectul termic al unui cablu electric defect.
  • Detașamentul de Pompieri Târgu Frumos a acționat la 2 incendii produse în localitățile Balș, la o casă și Brătulești, la vegetația uscată. În localitatea Balș au ars acoperișul pe o suprafață de aproximativ 60 de mp și diverse bunuri materiale, având drept cauză efectul termic al unui cablu electric defect, iar folosirea focului deschis în spații deschise, din localitatea Brătulești a mistuit 5 hectare de vegetație uscată.
  • Secția de Pompieri Pașcani a acționat pentru lichidarea unui incendiu produs la o bucătărie din localitatea Hărmăneasa. Folosirea focului deschis în spații închise au mistuit bunurile din bucătărie.
  • 1 misiune de asanare a muniției rămase neexplodate sau nedezactivate din cel de-Al Doilea Război Mondial, în localitatea Popești. De la fața locului a fost ridicat și transportat în condiții de siguranță, în vederea distrugerii, 1 proiectil perforant, calibru 75 milimetri.
  • 59 de cazuri SMURD, pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave.
  • 79 de acțiuni pentru monitorizarea transporturilor periculoase.
  • 10 monitorizări ale situațiilor de urgență.
  •  3 acțiuni pentru deblocarea ușilor de acces în vederea facilitării pătrunderii echipajelor medicale.
  • 1 misiune pentru transportul unei persoane supraponderale.
  • 1 acțiune pentru salvarea unei persoane.
  • 1 intervenție pentru degajarea unei crengi dintr-un copac care prezenta un pericol pentru trecători.
  • 4 activități de control și informare preventivă:
În perioada menționată, inspectorii de prevenire din cadrul ISU Iași au efectuat 4 controale pe linia prevenirii și stingerii incendiilor la obiective din județul Iași.
Pe timpul verificărilor, pompierii au efectuat și instruirea de specialitate cu reprezentanții obiectivelor.
Personalul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Mihail Sturdza” al județului Iași va continua activitățile orientate spre siguranța cetățenilor, cu accent pe prevenirea situațiilor de urgență și gestionarea operativă a evenimentelor care pun în pericol viața semenilor sau bunurile materiale ale acestora.
Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro
„Descarcă și tu noua APLICAȚIE DSU!” Aplicația DSU este disponibilă atât pe telefoanele cu sistem de operare APPLE, cât și Android și poate fi descărcată gratuit, după cum urmează :
  • App Store - https://apps.apple.com/ro/app/dsu/id1663813906
  • Google Play - https://play.google.com/store/apps/details?id=com.orson.dsu
Materiale de informare preventivă pot fi descărcate de pe linkul: https://isujis.ro/prevenire/informare-preventiva/materiale-de-informare-preventiva/
În continuare, pompierii militari rămân mobilizați, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situațiilor de urgență și acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.
Compartimentul Informare și Relații Publice
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii