Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:58 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISU Ialomița Comunicat de presă - 31.05.2021

ro

31 May, 2021 09:39 941 Marime text
Nr.89 din 31 mai 2021
                                                                                                              
BULETIN INFORMATIV
 
 
55 de misiuni în sprijinul cetățenilor, în ultimele 48 de ore
Echipajele de salvatori din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Barbu Catargiu” al județului Ialomița, cu mijloacele tehnice destinate stingerii incendiilor, recuperării și salvării persoanelor din medii ostile vieții, precum și pentru acordarea primului ajutor calificat, au acționat la un număr de 55 de misiuni, după cum urmează:
-  3 accidente rutiere:
✅În data de 31 mai a.c., în jurul orei 02.45, salvatorii din cadrul Gărzii de Intervenție Țăndărei au intervenit cu o autospecială de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD, la un accident rutier în comuna Platonești, pe DJ 212, în care a fost implicat un  autoturism care a părăsit partea carosabilă și a intrat într-un stâlp de la rețeaua electrică. Din eveniment nu au rezultat victime, pompierii au asigurat măsurile de prevenire și stingere a incendiilor la locul accidentului.

✅În data de 30 mai a.c., în jurul orei 13.00, salvatorii din cadrul Detașamentului de pompieri Urziceni au intervenit cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, o autospecială pentru descarcerare și o ambulanță SMURD, la un accident rutier în comuna Dridu, pe DJ 101, în care au fost implicate două autoturisme. La locul evenimentului s-a deplasat și un echipaj al SAJ Ialomița – substația Urziceni, venit în sprijin. Din eveniment au rezultat trei victime conștiente și neîncarcerate care au fost monitorizate de echipajele medicale la locul intervenției. După monitorizare, o victimă a fost preluată de echipajul SMURD și transportată la Spitalul Municipal Urziceni pentru investigații medicale suplimentare. Celelalte două victime au refuzat transpoprtul la spital. Pompierii au asigurat măsurile de prevenire și stingere a incendiilor la locul accidentului, precum și sablare carosabil.

✅În data de 30 mai a.c., în jurul 07.25, salvatorii din cadrul Detașamentului de pompieri Urziceni au intervenit cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, o autospecială pentru descarcerare și o ambulanță SMURD, la un accident rutier în municipiul Urziceni, în care au fost implicate două autoturisme. La locul evenimentului s-au deplasat și două echipaje al SAJ Ialomița – substația Urziceni, venite în sprijin. Din eveniment au rezultat două victime, conștiente și neîncarcerate care au fost monitorizate de echipajele medicale la locul intervenției. După monitorizare, victimele au fost preluate de echipajul SMURD și transportate la Spitalul Municipal Urziceni. Pompierii au intervenit pentru pentru asigurarea măsurile de prevenire și stingere a incendiilor la locul accidentului. precum și pentru sablare carosabil.

-o  intervenție pentru salvarea unei feline în muncipiul Slobozia:  
              
 ✅În data de 29 mai a.c, în jurul 19.25, salvatorii din cadrul Detașamentului de pompieri Slobozia au intervenit cu mijloacele din dotare și au recuperat o pisică rămasă blocată  într-un copac.     
             
-o  intervenție pentru degajarea unei crengi căzută dintr-un copac, în comuna Manasia:

✅În data de 30 mai a.c, în jurul 17.45, salvatorii din cadrul Detașamentului de pompieri Urziceni au intervenit cu mijloacele din dotare pentru dejajarea unei crengi care bloca circulația pe DN2A.

- 50 cazuri SMURD, pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave.
Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Barbu Catargiu” al județului Ialomița sunt mobilizați permanent, pentru gestionarea operativă a tuturor situațiilor de urgență și acordarea primului-ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.

          Compartimentul Informare și Relații Publice.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii