Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:41 23 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISU Ialomița Comunicat de presă - 16.07.2021

ro

16 Jul, 2021 11:15 779 Marime text
 
    Nr.37 din 16 iulie 2021  
 
                                          
         
COMUNICAT DE PRESĂ
 
Ce recomandă pompierii pentru o vacanță în siguranță!
 
            În această perioadă, majoritatea cetățenilor și-au planificat concediile și pleacă în vacanțe, cazându-se în locații necunoscute din punct de vedere al protecției la incendii. Turismul se bazează foarte mult pe vizitatori, iar majoritatea structurilor de primire turistice sunt situate în zone expuse la dezastre naturale, tehnologice sau incendii de amploare.
            Astfel, paşii ce trebuie desfăşuraţi de fiecare cetățean în vederea asigurării evacuării, protecţiei şi salvării vieții în cazul producerii unui incendiu pe timpul șederii într-o unitate de turism sunt următorii:
    A. 1. La unitatea de cazare se studiază planul de evacuare, care trebuie să se găsească afişat pe partea interioară a uşilor camerelor de cazare.
    2. Se identifică traseele de evacuare faţă de camera de cazare şi butoanele manuale de semnalizare a incendiilor de pe nivel.
    3. În cazul în care căile de evacuare sunt blocate sau în dreptul lor sunt depozitate necorespunzător materiale combustibile, se informează personalul de la recepţie.
    4. Cheia sau cartela de la camera de cazare se amplasează în locuri uşor accesibile.
    5. Se verifică modalitatea de deschidere a ferestrelor.
    6. Se verifică dacă există scară exterioară de incendiu şi dacă aceasta se află în apropierea ferestrei camerei de cazare.
    7. Se verifică modul de oprire a sistemului de ventilare şi climatizare a camerei de cazare (în timpul unui incendiu camera de hotel în care vă aflaţi poate fi inundată cu fum şi gaze toxice dacă nu se întrerupe funcţionarea respectivelor instalaţii).
    B. În caz de incendiu se au în vedere următoarele reguli:
    1. Dacă incendiul este în cameră se va proceda la părăsirea imediată a încăperii, acţionarea butonului de semnalizare şi anunţarea personalului de la recepţie.
    2. Pentru evacuarea de la nivelurile superioare ale clădirii se folosesc întotdeauna scările de evacuare. Este interzisă folosirea liftului, acesta putându-se bloca la nivelul incendiat.
    3. Dacă incendiul nu este în propria cameră de cazare, se va proceda la părăsirea încăperii, cu condiţia ca acest lucru să poată fi făcut în siguranţă. La părăsirea camerei de cazare, se urmăreşte să fie luată cheia/cartela de intrare pentru situaţia în care incendiul blochează calea de evacuare şi utilizatorul trebuie să se întoarcă în cameră.
    4. Pentru a verifica dacă incendiul se manifestă pe coridor, se va proceda la verificarea cu dosul palmei a temperaturii uşii de corespondenţă cu acesta. În situaţia în care uşa este rece, din poziţia aplecat spre pardoseală cu umărul sprijinit de uşă, se va proceda la deschiderea acesteia cu atenţie. Parcurgerea distanţei până la scara de evacuare, în situaţia în care coridorul este inundat cu fum, se realizează din poziţia aplecat sau târâş, avându-se în vedere că zona dinspre pardoseală este mai puţin afectată.
    5. În cazul în care coridorul sau scările sunt impracticabile din cauza fumului, trebuie să rămâneţi în cameră, să ţineţi uşa închisă şi să etanşaţi rosturile cu bandă izolantă/scotch sau prosoape ori cearceafuri umede.
    6. Se procedează la anunţarea serviciilor de urgenţă pentru a comunica poziţia în clădire. Aceasta se va semnala şi de la fereastra camerei de cazare.
    7. În situaţia evacuării în caz de incendiu a spaţiilor de cazare ale cabanelor montane şi structurilor de primire turistice amplasate izolat, utilizatorii vor lua asupra lor haine călduroase.
                                                         Compartimentul Informare și Relații Publice
                                                                                 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii