Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:44 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISU Ialomița Comunicat de presă - 12.07.2021

ro

12 Jul, 2021 16:23 852 Marime text
Nr.35 din 12 iulie 2021             
         
                                                                                              
COMUNICAT DE PRESĂ
 
Multe persoane sunt superstițioase și consideră ziua de "Marţi, 13" o zi cu ghinion, dar se întâmplă uneori să ne facem și singuri "ghinionul" prin faptul că nu suntem destul de bine informați.
Începând cu anul 2011, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă s-a alăturat iniţiativei derulate la nivel european, stabilind ca în fiecare zi de marţi 13, să fie organizată “Ziua Informării Preventive”. Desfăşurate sub sloganul “Preveniţi ghinionul”, având ca logo pisica neagră, activităţile ce au loc în această zi urmăresc conştientizarea cetăţenilor asupra pericolelor la care sunt expuşi prin nerespectarea măsurilor de prevenire a diferitelor situaţii de urgenţă şi familiarizarea acestora cu regulile de comportare menite a le proteja viaţa şi bunurile.
 
Cu prilejul sărbătoririi Zilei Informării Preventive – MARȚI 13, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Barbu Catargiu” al judeţului Ialomița organizează o serie de activităţi.
 
Având în vedere contextul actual, în perioada următoare, acţiunile inspectoratului pentru situaţii de urgenţă vor urmări să atragă atenţia, în special, în scopul prevenirii răspândirii virusului SARS-Cov-2, precum și pe celelalte tipuri de riscuri (incendii/cutremure).
Totodată, în zonele cu public numeros, respectiv supermarket Kaufland din municipiul Slobozia va fi organizat un punct de informare, ocazie cu care vor fi puse la dispoziţia cetăţenilor afişe, flayere şi alte materiale informative privind reguli şi măsuri de comportare în cazul producerii unor situaţii de urgenţă.
         
În cadrul activităților organizate la nivelul municipiului Slobozia și al localităților Urziceni, Fetești și Țăndărei, echipe mobile de informare preventivă formate din salvatori   vor distribui afişe, flayere, ocazie cu care vor fi aduse la cunoştinţa populaţiei informaţii despre măsurile de protecție a răspândirii noului coronavirus, măsurile de pregătire a locuinţei în caz de cutremur, măsurile privind pregătirea individuală şi a familiei pentru a face faţă unui seism, comportamentul care trebuie adoptat pe durata şi după producerea acestuia, precum și conștientizarea adulților cu privire la responsabilitatea ce le revine în ceea ce privește respectarea măsurilor de siguranță în locuințe, obiectiv principal al campaniei naționale “Ai grijă la cea mai mare grijă: siguranța copilului tău”. Totodată, vor fi organizate activități de informare în localitățile în care s-au înregistrat multe victime și/sau situații de urgență în ultima perioadă și în care comunitățile sunt vulnerabile în fața manifestării tipurilor de riscuri identificate.
 
Demersul nostru este orientat spre această latură de informare şi educare a populaţiei, astfel încât prin măsurile întreprinse să creştem cât de mult posibil şansele de supravieţuire, să transmitem mesajul corect, în aşa fel încât, populaţia să fie pregătită. 
 
 Compartimentul Informare și Relații Publice
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii