Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:31 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISU Ialomița Caravana SMURD ,,Fii pregătit!”

ro

24 Mar, 2023 10:54 591 Marime text
Nr.9 din 24 martie 2023 
               
      
 
 
 
                                             COMUNICAT DE PRESĂ
Caravana SMURD ,,Fii pregătit!” și  Centrul mobil de instruire a populației pentru răspuns la situații de urgență ajung în județul Ialomița!
 
       În perioada 27-31 martie a.c, Caravana SMURD ,,Fii pregătit!” și  Centrul mobil de instruire a populației pentru răspuns la situații de urgență vor fi prezente în județul Ialomița, pe raza mai multor localități, după cum urmează: Movilița, Borănești, Bărcănești, Colelia, Munteni-Buzău.
 
        Cele două centre de informare sunt disponibile zinic, în intervalul orar 09:00- 15:00 și vor găzdui activități specifice de pregătire a populației în domeniul acordării primului ajutor medical, precum și activități privind modul de comportare în orice situație de urgență.
 
        Caravana SMURD ,,Fii pregătit!” este un proiect lansat în 2016 și este susținut de  Fundația pentru SMURD, derulat cu susținerea Deparmanentului pentru Situații de Urgență. Participanții la eveniment vor putea lua parte la cursurile menite să asigure instruirea cât mai eficientă în vederea acordării primului ajutor medical. Tehnicile și manevrele de prim ajutor vor fi prezentate de către paramedicii și voluntarii SMURD din cadrul Inspectoratului pentru situații de Urgență ,,Barbu Catargiu’’ al județului Ialomița.
 
       De asemenea, Centrul mobil de instruire a populației pentru răspuns la situații de urgență este dotat cu echipamente inteligente ce simulează diverse situații de urgență, folosind scenarii pentru prevenirea incendiilor, tehnologii de recunoaștere a pericolelor și efecte multimedia. Fiecare persoană ar trebui să fie conștientă de faptul că poate avea nevoie de o minimă pregătire, pentru a ști să reacționeze corespunzător în cazul aparițiilor unor situații neprevăzute. Dacă o persoană va fi instruită va ști întotdeauna cum să se protejeze pe sine, să-și apere familia, semenii, iar în situațiile- limită va sti să facă diferența dintre viață și moarte.
 
       Întrucât, acest eveniment va fi unul realmente interesant, în care puteți experimenta situații diverse și veți putea primi informații extrem de utile, vă așteptăm în număr cât mai mare să fiți prezenți la activitățile pe care le vom organiza în perioada menționată.
     
 
 
                              Compartimentul Informare și Relații Publice      
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii