Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:54 30 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISU Harghita Ziua SMURD Harghita. 13 ani în slujba vieții!

ro

12 Jul, 2023 14:41 571 Marime text
COMUNICAT DE PRESĂ
 
ZIUA SMURD HARGHITA. 13 ani în slujba VIEȚII!
 
Data de 12 iulie reprezintă o zi de o importanță deosebită atât pentru Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Oltul” al județului Harghita, cât și pentru harghiteni, întrucât, la această dată, în urmă cu 13 ani, a fost creat Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare al judeţului Harghita. Astăzi, 12 iulie, SMURD Harghita a împlinit 13 ani de activitate în slujba vieții.
 
Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare al judeţului Harghita a fost creat în data de 12 iulie 2010, momentul înfiinţării primelor 3 echipaje SMURD la nivelul Detaşamentelor de Pompieri Miercurea Ciuc, Odorheiu Secuiesc și Gărzii de Intervenție nr. 2 Toplița. Pentru a răspunde cât mai operativ și eficient solicitărilor cetățenilor din toate localitățile județului, ulterior, acest serviciu a devenit funcţional la nivelul tuturor subunităţilor de pompieri din judeţ, echipaje de prim ajutor calificat S.M.U.R.D. fiind înfiinţate şi la Gheorgheni și Corbu, formate din pompieri militari absolvenţi ai “Cursului de formare în acordarea primului ajutor calificat, descarcerare şi alte operaţiuni de salvare”. Echipajele de pompieri militari paramedici, care încadrează ambulanţele de tip B2, acţionează în toate localităţile din raioanele de intervenţie ale Detaşamentului de Pompieri Miercurea Ciuc, Detaşamentului de Pompieri Odorheiu Secuiesc, Detaşamentului de Pompieri Gheorgheni şi Gărzilor de Intervenţie Toplița și Corbu.
    În primele 6 luni ale acestui an, echipajele SMURD Harghita au desfășurat 1383 de misiuni, în urma cărora au fost asistate 1265 de persoane, din care 1182 de adulți și 83 de copii.
Cele mai numeroase intervenţii au fost înregistrate la subunităţile: Detaşamentul Miercurea Ciuc – 435 cazuri, Detaşamentul Odorheiu Secuiesc – 368 cazuri, Detaşamentul Gheorgheni – 213, Garda de Intervenție nr. 2 Toplița – 246, Garda de Intervenție nr. 3 Corbu – 100 și PMA Șumuleu-Ciuc – 21.
În această perioadă, din totalul intervenţiilor echipajelor SMURD, cele mai multe au fost desfășurate pentru acordarea ajutorului medical de urgenţă – 1261 și pentru asigurare/supraveghere – 122.
De asemenea, în perioada menționată, echipajele SMURD Harghita au intervenit pentru salvarea victimelor implicate în 92 de accidente rutiere produse pe raza județului, la unele dintre acestea impunându-se intervenția echipajelor de descarcerare pentru evacuarea persoanelor rămase captive în autovehiculele avariate.
Parcursul celor 13 ani de activitate a SMURD în slujba harghitenilor este înnobilat de rezultatele profesionalismului și implicării dovedite în toate misiunile încredințate, materializate în atingerea celui mai valoros scop: vieți salvate.
 
 
 
                                                          COMPARTIMENTUL INFORMARE
          ŞI RELAŢII PUBLICE                      
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii