Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:52 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISU Harghita Week-end solicitant pentru salvatorii harghiteni

ro

18 Dec, 2023 15:57 532 Marime text
BULETIN  INFORMATIV
 
  Week-end solicitant pentru salvatorii harghiteni


      În perioada 14-17.12.2023, pompierii militari harghiteni s-au aflat la datorie, zilnic, pentru asigurarea protecției și siguranței cetățenilor.
           În ultimele patru zile, s-au înregistrat 39 de situații de urgență. În urma solicitărilor primite, echipajele SMURD au intervenit pentru gestionarea a 25 de situații de urgență, 25 de  persoane aflate în dificultate fiind asistate medical.
      Totodată, pompierii au acționat pentru localizarea și stingerea a 5 incendii (4 dintre acestea având ca și cauză comună coșul de fum necurățat de funingine), precum și 9 misiuni destinate protecției comunităților: 4 misiuni de asigurare a măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor, în urma producerii unor accidente rutiere, pe raza localităților Toplița, Tomești, Miercurea Ciuc și Feliceni, 3 misiuni de deblocare uși de locuințe, în localitățile Bălan, Odorheiu Secuiesc și Gheorgheni, o misiune de descarcerare și o misiune de transport persoană supraponderală, în sprijinul unui echipaj SAJ, în municipiul Odorheiu Secuiesc.
Duminică, 17 decembrie a.c, pompierii militari din cadrul Gărzii de Intervenție nr. 2 Toplița, în cooperare cu SVSU Sărmaș, au intervenit pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o casă de locuit, din localitatea Platonești, comuna Sărmaș. La sosirea echipajelor de intervenție, incendiul se manifesta la un perete și la tavanul casei, pe o suprafață de cca. 10 mp. În urma evenimentului, care a avut ca și cauză probabilă conductori electrici improvizați, aceștia producând scurtcircuit electric, au fost înregistrate doar pagubele materiale, fiind evaluate la cca. 10000 de lei.
           În perioada analizată, în județul nostru, au fost transmise 4 mesaje de avertizare a populației prin intermediul sistemului RO-ALERT privind prezența animalelor periculoase (urs), în municipiul Odorheiu Secuiesc.
Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit de pe App Store și Google Play.
Respectați-ne recomandările, pentru siguranța dumneavoastră și a celor dragi!
În continuare, pompierii militari harghiteni rămân mobilizați, 24 de ore din 24, 7 zile din 7, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.
 
 
 
COMPARTIMENTUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii