Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:11 05 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISU Harghita Pompierii militari din cadrul Secției Beiuș au intervenit pe strada Gheorghe Pituț

ro

16 Oct, 2023 11:08 518 Marime text
Nr. 291 Oradea, 16.10.2023
  BULETIN INFORMATIV
58 de misiuni desfășurate de pompierii bihoreni,  în 48 de ore
         
În perioada 14 – 15 octombrie a.c., pompierii militari din cadrul subunităților Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Crișana” al județului Bihor au desfășurat 58 de misiuni, din care, șapte intervenții pentru stingerea incendiilor și 51 de misiuni ale echipajelor SMURD, pentru acordarea primului ajutor calificat și asistenței medicale de urgență.
 
          Astfel, duminică, 15 octombrie a.c., pompierii militari din cadrul Secției Beiuș au intervenit pe strada Gheorghe Pituț din localitate, unde au acționat pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un autoturism, reușind să împiedice propagarea acestuia la întreaga mașină.
În urma evenimentului, a cărui cauză probabilă a constituit-o un cablu electric defect, a ars izolația cablurilor electrice.
  •  
          Sâmbătă, 14 octombrie a.c., echipajele de pompieri din cadrul Detașamentului Salonta, Stației Aleșd, Detașamentului 2 de Pompieri Oradea, Secției Beiuș și Detașamentului Marghita au intervenit pentru localizarea și lichidarea a cinci incendii produse la terenuri situate în Batăr, Telechiu, Oradea, Prisaca și Dernișoara, evenimente soldate cu arderea unei suprafețe totale de circa 14 hectare de miriște și vegetație  uscată.
 
         
Atenție la mijloacele de încălzire!
 
În seara zilei de sâmbătă, în urma unui apel primit prin Sistemul Unic 112, în  jurul orei 21.05, echipajele Stației de Pompieri Valea lui Mihai au fost alertate pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o casă de pe strada Kalvin Janos.
          Pompierii militari au acționat cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă pentru localizarea și lichidarea incendiului, care se manifesta violent la camera de zi a locuinței, reușind să împiedice extinderea flăcărilor la celelalte încăperi ale casei și să salveze astfel bunuri de o valoare considerabilă.
          Pompierii militari paramedici i-au acordat îngrijirile necesare proprietarului locuinței, care leșinase, acesta refuzând ulterior transportul la spital.
          Cercetările efectuate au indicat faptul că evenimentul a fost, cel mai probabil, provocat de jarul căzut din sobă.
 
Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Crişana” al judeţului Bihor, vă reamintește că, prin respectarea măsurilor de prevenire a incendiilor, puteți evita producerea unor astfel de evenimente nedorite, soldate cu pagube materiale și, mai grav, în unele situații, cu persoane rănite sau chiar cu pierderi de vieți omenești.
Astfel, pentru preîntâmpinarea situațiilor de urgență generate de mijloacele de încălzire, recomandăm bihorenilor respectarea următoarelor reguli și măsuri de apărare împotriva incendiilor :
 
  • Se interzice folosirea sobelor și a altor mijloace de încălzire defecte, cu improvizații sau nesupravegheate;
  • Așezați o tavă metalică în fața sobei, în dreptul ușiței;
  • Nu folosiți decât materialul combustibil pentru care a fost destinată soba și evitați supraîncărcarea acesteia;
  • Nu folosiți soba decât cu ușița închisă;
  • Nu așezați în apropierea sobei sau pe aceasta materiale combustibile;
  • Stingeți focul din sobă înainte de a părăsi locuința;
  • Nu adormiți niciodată înainte de a vă asigura că focul din sobă este stins;
  • Cenușa rezultată de la mijloacele de încălzire se evacuează periodic                 într-un loc stabilit și amenajat în acest scop, fără pericol de incendiu și numai după ce se sting complet resturile de jar;
  • Coşurile de fum vor fi obligatoriu verificate, reparate şi curăţate periodic (în mod obligatoriu la începutul sezonului rece), de persoane specializate şi autorizate.
         
          Sâmbătă și duminică, echipajele SMURD Bihor au desfășurat 51 de misiuni, intervenind pentru acordarea asistenței medicale de urgență și a primului ajutor calificat unui număr de 46 de adulți și cinci copii, care prezentau diferite probleme de natură medicală (traumatisme, arsuri, plăgi, lipotimie, fracturi etc.).

 
Ofițer Informare și Relații Publice
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii