Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:19 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISU Harghita Pompierii harghiteni în sprijinul populației din Grecia

ro

24 Jul, 2023 15:50 566 Marime text
  
     COMUNICAT DE PRESĂ
 
   Pompierii harghiteni în sprijinul populației din Grecia
 
Cei 5 pompieri harghiteni care, fără să stea pe gânduri, s-au alăturat celorlalți colegi din țară pentru a da o mână de ajutor cetățenilor eleni, sunt angrenați în lupta cu flăcările care cuprind vegetația din Grecia. Temperaturile ridicate și condițiile grele sunt factorii cu care luptă pompierii din cadrul ISU ”Oltul” Harghita în această misiune.
 
 
            În cursul zilei de joi, 20 iulie, modulul specializat de stins incendii de pădure al României a intervenit în sprijinul omologilor eleni, pentru stingerea incendiilor de vegetație uscată și pădure în zone din N-V Atenei (Attica de Vest), unde au acționat până aproape de miezul nopții. 
               În acțiunile derulate a fost mobilizat întreg modulul, inclusiv resursele care au plecat din România în data de 19 iulie. Aproape 80 de pompieri, care au încadrat mașini de stingere a incendiilor de pădure, 1 mașină de stingere de capacitate mare, 1 cisternă cu capacitatea de 30 tone apă, 1 cisternă cu capacitatea de 10 tone apă și 3 autospeciale de primă intervenție și comandă, au sprijinit forțele elene în acțiunile depuse pentru limitarea incendiilor.
               Misiunile desfășurate de colegii noștri au constat în limitarea propagării incendiului spre zonele locuite, menținerea unei linii de protecție între frontul incendiului și zona neafectată, precum și pentru alimentarea cu apă a altor autospeciale care acționau în zonele respective. Propagarea incendiului a fost favorizată de temperaturile care s-au menținut ridicate în ultimele zile, precum și de intensificările vântului.
               Zona în care au acționat colegii noștri, Attica de Vest, este una dintre cele mai afectate de incendii, mai multe așezări fiind evacuate, având în vedere suprafețele afectate, viteza de propagare a incendiilor, precum și degajările foarte mari de fum.
               Intervenția modulului are loc la solicitarea ofițerului elen, delegat în asistarea și buna desfășurare a întregii misiuni derulate de salvatorii români.
               Îi felicităm pentru tot ceea ce fac, zi de zi, cu pasiune, curaj și devotament, reprezentând cu mândrie pompierii militari români!
               Mult succes în continuare, dragi colegi, și sincere aprecieri pentru efortul depus!
 
 
 
                                                                   COMPARTIMENTUL INFORMARE  ŞI RELAŢII PUBLICE
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii