Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:11 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISU Harghita Misiunile pompierilor din ultimele patru zile

ro

27 Feb, 2023 15:32 580 Marime text
BULETIN  INFORMATIV
 
Misiunile pompierilor din ultimele patru zile
 
În perioada 23-26.02.2023, pompierii salvatori harghiteni au gestionat 30 de intervenții în situații de urgență, dintre care 28 de misiuni SMURD, 29 de persoane fiind asistate medical. Totodată, sâmbătă, 24 februarie a.c., pompierii au intervenit și la 2 misiuni de asigurare a măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor, în urma producerii unor accidente rutiere, pe DN 13A și DE 578, în localitățile Lupeni, respectiv Miercurea Ciuc.
Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Oltul” al județului Harghita recomandă celor care sunt martorii unui accident rutier, următoarele: NU VĂ PANICAȚI!
- Sunați la 112 și furnizați toate informațiile necesare operatorului, inclusiv numărul persoanelor implicate;
- Porniți luminile de avarie pentru a semnaliza și celorlalți participanți la trafic, producerea accidentului;
- Lăsați libere căile de acces pentru autospecialele de intervenție;

- Până la sosirea echipajelor de salvatori, mențineți contactul vizual cu victimele și evitați efectuarea manevrelor care pot afecta starea medicală a persoanelor afectate.
 Având în vedere că județul nostru se află sub atenționare meteorologică COD GALBEN de ninsori însemnate cantitativ până astăzi la ora 15.00, situația este în dinamică, iar evoluția acesteia va fi atent monitorizată pentru dispunerea imediată a măsurilor care se impun, astfel încât situațiile de urgență înregistrate să fie gestionate în mod eficient.
 
NU UITAȚI!
Pentru siguranţa dumneavoastră, evitați  pornirea la drum pe timp de viscol şi ninsoare puternică, iar, dacă deplasarea este absolut necesară, să vă informați, în prealabil, dacă pe traseul stabilit nu sunt drumuri blocate.
Înainte de plecare, asigurați-vă că sistemul de încălzire funcţionează eficient, rezervorul de combustibil este plin, iar autovehiculele sunt echipate corespunzător pentru circulaţia în condiţii de iarnă (anvelope specifice sezonului rece, lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip etc.).
Urmăriți la posturile radio/tv buletinele meteorologice şi recomandările autorităţilor centrale şi locale.
Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play.
Urmăriți recomandările transmise de autorități și informați-vă asupra măsurilor și a modului de comportare în situații de urgență!
 
                                  
 
 
COMPARTIMENTUL INFORMARE
ŞI RELAŢII PUBLICE
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii